I oktober i fjor skal den mannlege sjukepleiaren og den kvinnelege, psykiatriske pasienten ved to tilfelle ha hatt seksuell omgang.

Sjukepleiaren i 50-åra er no tiltalt for å ha utnytta posisjonen sin for å skaffe seg seksuell omgang med bergenskvinna. Ho er i 30-åra.

— Dette blei oppdaga fordi fornærma sjølv betrudde seg til andre tilsette, seier statsadvokat Benedikte Høgseth.

Mannen har vore sjukepleiar i mange år, og var betrudd på arbeidsplassen i bergensområdet. Han blei fråtatt autorisasjonen i mai.

Tre dagar er sett av i Bergen tingrett i slutten av januar 2015.

På institusjonen og heime

Pasienten, som blei misbrukt som barn, har vore under behandling i mange år. Overgrepa skal ha skjedd ved institusjonen ho var ved i bergensregionen og i heimen hennar.

Sjukepleiaren skal ha vore klar over at kvinna blei misbrukt som barn. Det var omfattande sms-kontakt mellom dei to, på begges initiativ.

— Det er snakk om ein person som har vore veldig sjuk. Sjukepleiaren var den første mannlege behandlaren ho klarte å opparbeide eit tillitsforhold til. Den tilliten blei broten på det grovaste, seier kvinnas bistandsadvokat, Hilde Cecilie Matre Meyer.

Kvinna har i ettertid vore svært sjuk, ifølgje Meyer.

Mannens forsvarar seier at sjukepleiaren og kvinna har like forklaringar om kva som har skjedd, men at han ikkje erkjenner straffskyld.

— Han erkjenner kva som har skjedd, men han meiner han ikkje har utnytta stillinga si, seier Torkjell Solbø.

Gift

Sjukepleiarens forklaring er at forholdet var frivillig, og at kvinna var den som tok initiativ.

— Det er resultat av kjensler dei to har hatt til kvarandre, seier Solbø. Han seier saka er «ei stor tragedie» for mannen, som er gift og har barn.