Se TVHordalands reportsje

Det var det sannelig ikke lett å si hvem som var mest opphisset: dem som så strippeshowet inne på Exodus, eller aktivistene utenfor.

— Jeg hater deg! Haaaater deeeg, skriker en ung demonstrant når tre jenter i 20-årene prøver å komme seg gjennom inngangsdøren på nattklubben Exodus.

Han har Mao-stjerne på luen og veiver med et gigantisk rødt flagg i tillegg. Rundt 60 demonstranter hadde i går kveld samlet seg utenfor nattklubben, som arrangerte erotisk show med blant annet mannlig og kvinnelig stripping.

Girls just wanna have fun

Med en voldsom knuffing og skubbing og pressing, skulle noen våge seg innenfor dørene. Larmen er total. Aktivistene spiller «Girls just wanna have fun» på et skjærende høyt lydnivå, forsterket gjennom megafon.

— Det er mer plagsomt med det bråket i gaten, enn det som skjer inne, sier en forbipasserende og rister på hodet.

Men særlig snakkesalige var aktivistene ikke.

— Jeg kan ikke si noe. Det eneste vi har å si, kommer i en pressemelding. Det har blitt enige om på et allmannamøte, sa en av aktivistene til BT ved 23.00-tiden i onsdag kveld.

Fire patruljebiler og rundt 15 politifolk var tilstede utenfor nattklubben.

— Foreløpig er det ikke så mange der inne, sier stripper Anjelica Hansen. Hun er naturlig nok ikke særlig fornøyd med demonstrantene utenfor Exodus.

Ved 23.00-tiden har hun tatt turen utenfor for å anmode politiet å fjerne demonstrantene. - Det er helt greit at de demonstrerer, det er jo god PR. Men å blokkere inngangen er noe helt annet. Håper de blir arrestert, sier stripperen ti minutter til hun skal på scenen.

Nektet å lye politiet

Til sammen er sju demonstranter innbrakt etter demonstrasjonen.

— Det var et lovlig arrangement, og disse sju nektet å etterkomme politiets krav om å fjerne seg, sier operasjonsleder Norvik ved Hordaland politidistrikt.

Det var fem kvinner og to menn mellom 18 og 25 år. som ble innbrakt av politiet. De ble anmeldt og deretter sluppet løs, får bt.no opplyst i morges.

I kveld og i morgen kveld fortsetter strippeshowet på Exodus.

SINT STRIPPER: – Greit nok at de demonstrerer, det er god PR, sier stripperen Anjelica Hansen. Som ikke var like happy med at kvinneaktivistene blokkerte inngangen til utestedet Exodus. Her anmoder hun politiet om å rydde gaten. <br/>Foto: Helge Hansen