Underveis til VM i miniatyrbåtkjøring på Island har sørkoreanske Suc Joo Yoon tatt seg en aldri så liten reisepause i Bergen. Forleden observerte vi ham i full aksjon med modellkrigsskipene og modellvikingskipene sine i bassenget rundt Sjømannsmonumentet.

Det gikk ikke lange stunden før Suc Joo Yoon var omringet av nysgjerrige forbipasserende, blant annet en god del eldre mannfolk. For det var intet mindre enn et sjøslag i miniatyr den unge sørkoreaneren lainet opp til. Han festet fargerike røykbomber på dekket til de to største krigsskipene, før han satte de batteridrevne på vannet og lot de seile sin egen sjø. Og mens røykbombene utløste seg så fargerik og motbydelig stinkende røyk steg til værs og alle måtte holde seg for nesen, tok verdensmesterspiren sats og sendte av gårde et tredje, mindre krigsskip som en torpedo mot de to andre.

— Haiii! Oh, nooo! Well, det er ikke så lett å treffe, for det hele skal skje så fort, forklarer han heseblesende samtidig som han fyker rundt halve Sjømannsmonumentet for å plukke opp igjen de havarerte modellskipene sine. Så var det på 'an igjen ...

På verdensbasis er det kun 50 personer som driver med profesjonell miniatyrbåtkjøring, og hittil har Suc Joo Yoon vært med i mesterskap i Frankrike, Monaco og Finland og oppnådd to bronsemedaljer.

— Denne gangen håper jeg på gull, sier den bolde modellskipsbyggeren optimistisk, før han atter konsentrerer seg om sitt helt egne miniatyrsjøslag på Torgallmenningen.