TOR OLAV MØRSETH

ØYULF HJERTENES

— Jeg har fått et sjokk.

Så enkelt kan det sies når leiligheten din blir solgt for 700.000 kroner mer enn du betalte for den 13 måneder tidligere.

Geir Berg fikk solgt sin 54 kvadratmeter store leilighet på Georgernes Verft tirsdag. Pris: 2,3 millioner kroner - pluss fellesgjeld på 485.000.

— Jeg tenkte at hvis noen byr 1,9 millioner, så selger jeg. Jeg håpet kanskje på to millioner, men det var en drøm. Så tok det helt av, sier Berg.

51.000 kroner kvadraten

Det kan han trygt si. Allerede før visningen fikk han et bud på to millioner kroner. Redd for at det var useriøst, avviste han budet. På visningen mandag haglet budene inn.

To timer etter visningen var over, hadde han fått et bud på 2,3 millioner kroner. Medregnet fellesgjelden gir det en kvadratmeterpris på over 51.000 kroner.

— Bare været på visningen var nok verdt 200.000 kroner. Det var sol, folk og bading og kjempeflott her nede. Det er nesten så jeg blir usikker på om jeg har gjort det riktige, men med den gevinsten ... Det er nesten som å vinne i lotto.

Og nå blir det feiring. Til helgen skal Berg på utenlandstur. Den var riktignok bestilt på forhånd, men noen ekstra feriepenger får han med seg. Og så blir det ekstrautstyr på det nye huset han har kjøpt.

— Jeg bestiller et utvendig boblebad på terrassen i dag.

Blant de dyreste

Megler Lena Leikvoll hos Postbanken Eiendom sier leiligheten er en av de aller dyreste borettslagsleilighetene som er solgt i Bergen.

— Vi hadde forventet to millioner kroner, men ikke så mye mer, sier hun.

Gårsdagens salg er ikke første gang noen har hatt stor gevinst på leiligheten med sjøutsikt i tredje etasje. I 2001 ble den solgt fra Bergen og omegn Boligbyggelag for 719.000 kroner.

Det betyr at prisen var doblet da Geir Berg kjøpte på forsommeren i fjor, selv om 54-kvadrateren hadde noen tusen mer i fellesgjeld i 2001.

Prisstigningen siden Berg flyttet inn er på solide 33 prosent dersom fellesgjeld regnes med.

— Dette er et eventyr for meg. Jeg kan bo her til oktober, så jeg får med meg sommeren på terrassen. Deilig, smiler han.

GOD BUTIKK: - Bare været på visningen var nok verdt 200.000 kroner, sier Geir Berg. På 13 måneder steg prisen på leiligheten hans på Georgernes verft med 700.000 kroner.<br/>Foto: JAN M. LILLEBØ