Politiet i Førde prøver nå å finne ut hvem som står bak skadeverket. Natt til lørdag ble flere bygninger i sentrum tagget med hakekors, melder firda.no.

— Det er ni forskjellige bygninger som er påført et hakekors. De er godt synlig og helt like, så det er nok samme person. Det har sannsynligvis skjedd natt til lørdag. Samtlige er nå vasket vekk eller overmalt, sier konst. lensmann Knut Harald Hansen ved Førde og Naustdal lensmannskontor.

Provosert

Svein Harald Engevik kjørte sin kone til jobb lørdag morgen og ble kraftig provosert da han så nazi-symbol på en husvegg.

— Hele landet er i sjokk og når du ser sånt like etter så er det provoserende. Jeg håper at det ikke kommer flere. Jeg synes det er trasigt at det skal være sånn som dette like etter en sånn stor tragedie, sier Engevik.

Politiet betrakter taggingen som skadeverk og er sikre på at det ikke er noen høyreekstreme grupperinger i Førde-området.

Vasket bort

— Jeg tror ikke den som har gjort dette er politisk bevisst, men at det er gjort for å provosere og trigget av hendelsene om fredagen. Det er viktig for oss å finne ut hvem som står bak, så dette jobber vi med, sier Hansen.

Han oppfordrer folk som har sett noe sent fredag kveld eller natt til lørdag til å ta kontakt med lensmannskontoret på 57 75 88 00.