• Dette er bare helt forferdelig. Jeg gjemte regningen som jeg fikk fra Fjordkraft i går, sier Grethe Mikkelsen.

Hun forteller om forrige strømregning i februar på 4600 kroner, for forbruket i månedene november og desember i fjor.

— Dette beløpet måtte vi betale til Fjordkraft til tross for at huset vårt er varmet opp med oljefyring. Jeg skjønner ikke at det går an. Jeg valgte derfor ikke å se på den nye strømregningen i går. Jeg la den bare i en skuff. Den blir sikkert høyere enn de 4600 i februar sier hun, og tenker på den galopperende strømprisen etter nyttår.

— Vi fyrte med olje, slo av lys og brukte nesten ikke varmeovner i november og desember. Jeg forstår rett og slett ikke at det likevel er mulig å komme opp i 4600 kroner på kun 60 dager, når vi har brukt så lite strøm, sier ekspeditøren i Sundt-huset.

Hun er likevel glad for at familien har spart penger i vinter gjennom sin parafin-oppvarming; til omtrent halve kilowattimepris i forhold til strøm.

— Jeg skjønner at de som bare har brukt strøm gruer seg til aprilregningen. Vi som er i jobb kan jo alltids klare dette, men tenk på minstepensjonister og unge familier med høye studielån og boliglån, sier Mikkelsen, som sier at hun helt har mistet troen på politikerne.

— Jeg har ikke fått med meg at de har gjort det aller minste bortsett fra å vise folk til sosialkontoret med de vanvittige strømregningene, dersom de ikke klarer å betale, sier hun.

— Jeg er også rystet over de høye strømregningene som min mor på 87 år har fått. Hun har vært forsiktig med å bruke strøm i hele vinter, har bevisst spart. Det er aldeles ubegripelig at det likevel skal koste så mange kroner for et menneske som nesten ikke bruker strøm, sier Grethe Mikkelsen.

I JOBB: Grethe Mikkelsen er glad hun er i jobb. Hun tror strømregningen svir atskillig mer for minstepensjonister og unge familier med høye studielån.<br/>Foto: TOR HØVIK