Marco Elsafadi er frontfigur i stiftelsen New Page. Han har vunnet en rekke priser for sitt engasjement for utsatt ungdom.

Nå må organisasjonen legge ned.

— Sjokket er kanskje større internt enn det er eksternt, sier Elsafadi.

Han sier at de har vært klar over at økonomien har vært svært vanskelig.

— Det har vi visst siden i sommer. Men vi hadde ikke sett for oss at vi måtte legge ned, sier han.

Elsafadi ikke kvalifisert

Elsafadi viser til anbudsprosesser der New Page er nødt til å tape kampen.

— Kravene til formelle kvalifikasjoner gjør at jeg og mange av våre medarbeidere ikke lenger er kvalifisert for jobben vi gjør, sier Elsafadi, som har mottatt flere priser som New Page-høvding.

Ungdommene har et tilbud i tre måneder til, en tid som også vil gå med til å avvikle kontrakter og avslutte virksomheten.

New Page har tilsammen 45 ansatte fordelt i Bergen, Oslo og Rogaland. Disse har jobbet for å gi utsatt ungdom og deres familier en bedre fremtid. 44 prosent av de ansatte har innvandrerbakgrunn. Nå mister de jobben.

Styrt avvikling

  • Dette er det mest fornuftige for organisasjonen, men det er ungdommene som taper. Bergen kommune skal styrke sitt tilbud, men vil ikke kunne opprette noe som er klart i tide, sier Elsafadi.

Det er en sterkt preget gjeng stifinnere fra New Page i Bergen som møter media i dag. De har knapt fordøyd nyheten selv, før de måtte fortelle det til familiene som blir direkte berørt. De forteller om fortvilte foreldre og ungdommer som gråter.

— Å si fra til ungdommene at tilbudet forsvinner, er det hardeste jeg noengang har gjort, sier David Martinez, som har vært med siden starten.

Han forteller om nesten 10 år med mye arbeid, men også mange gode minner. Fremdeles har han mye ugjort.

— Det er så mye vi kan gjøre for å hjelpe ungdommene så de kan få et bedre liv, så de kan jobbe, betale skatt og bli en del av i samfunnet, sier han.

New Page har de siste årene hatt mange oppdrag på vegne av barnevernstjenesten, deriblant i Bergen kommune.

BT skrev i august at

barnevernstjenesten i Bergen hadde sagt opp halvparten av kontraktene med New Page i løpet av 2010. Det har fått konsekvenser.

Synspunkter? Si din mening her.

HARDT: Det hardeste jeg noengang har gjort, sier stifinner David Martinez om å måtte fortelle ungdommene at New Page forsvinner. FOTO: RUNE BERENTSEN