• Jeg er sjokkert over at han blir løslatt - til og med før jentene har vært i dommeravhør, sier faren til en av jentene som ble utsatt for lokkemanneni Fyllingsdalen.

BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

Faren våger ikke være i Fyllingsdalen med datteren i helgen, men reiser bort.

— Alle reagerer på løslatelsen. Klart foreldrene er nervøse - vi tenker selvsagt på det som skjedde i Baneheia. Men myndigheten ser ut til ikke å bry seg, sier faren til Bergens Tidende.

En ting er frykten for at lokkemannen i 50-årene kan dukke opp igjen og forbryte seg på ny.

Dommeravhør - En annen ting er at jentene ennå ikke har vært i dommeravhør.Det er utrolig at det skal gå så lang tid. Det er klart at jentene vil bli livredd, dersom mannen så mye som viser seg i deres nærhet igjen. Og dermed kan hele dommeravhøret være spolert, påpeker faren.

Telefonene ringer ustanselig hos ham, andre foreldre og bekjente er alle bekymret.

— Det sies så mye om at samfunnet skal legge alt opp til ungenes beste. Men her ser det ut til at hensynet til forbryteren veier tyngst, sier mannen.

Må selv ta initiativ Han er sterkt kritisk til at de tre jentene på seks, syv og ni år ikke har fått bedre oppfølging.

— Jeg måtte selv ta initiativ til å få dem medisinsk undersøkt. Noe oppfølging har de ikke fått, intet tilbud om hjelp til å bearbeide det som har skjedd.Vi har fått tilbud om bistandsadvokat, men det har foreløpig ikke blitt noe av. Jeg er i det hele tatt lettere sjokkert over måten vi er blitt møtt på, sier faren.

— Men gjengen på Fyllingsdalen politistasjon skal ha honnør. De har gjort en kjempejobb, sier faren.