— Det var en alvorlig forsamling jeg møtte på lærerværelset. Alle var sjokkert over det som har skjedd, sier rektor ved Ytre Arna barne- og ungdomsskole, Leidulv Brunborg.

Vakt på skoledans

Den 53 år gamle læreren var vakt på en skoledans da han torsdag kveld ble angrepet av den 14 år gamle eleven. Bakgrunnen skal være en uoverensstemmelse mellom læreren og to av elevene ved skolen.

— Læreren forsøkte å klare opp i en misforståelse da han traff eleven, sier Brunborg. Like etter slo 14-åringen til læreren i ansiktet. - Angrepet kom helt uventet på ham. Han forsøkte å beskytte seg mot flere slag da han ble sparket i ansiktet. Sparket var så hardt at han besvimte. Læreren ble liggende bevisstløs på bakken. Eleven stakk av, men meldte seg senere til politiet sammen med moren.

Ikke alvorlig skadet

53-åringen ble kjørt med ambulanse til Haukeland sykehus. Han var i går i telefonisk kontakt med rektoren ved skolen. - Han har store hevelser i ansiktet, og har vært gjennom røntgenundersøkelser. Det står etter forholdene bra til med ham. Han vil ikke få varige men, sier Brunborg.

Læreren ble i går ettermiddag utskrevet fra sykehuset. Rektor håper han vil være tilbake på jobb i løpet av neste uke.

Vil ta vare på eleven

Rektor valgte i går å avlyse all vanlig undervisning på skolen. I stedet brukte både lærere og elever tiden til å snakke ut om voldsepisoden. - Det føltes helt galt å begynne med matte og naturfag på en dag som denne. Vi valgte å permittere elevene på ungdomstrinnet klokken 1100, sier Brunborg.

Han hadde i går møter med oppvekstsjefen og hovedverneombud i bydelen. Sammen skal de nå lage et opplegg for de involverte. - Vi må forsøke å finne en løsning både lærer og elev kan leve med. Det er viktig ikke å glemme at eleven og hans familie har det veldig vondt etter det som skjedde, sier Brunborg.

PRØVER Å FINNE LØSNING: Rektor Leidulv Brunborg ved Ytre Arna barne- og ungdomsskule. FOTO: GIDSKE STARK