Representanter for både forsikringsselskap, rederi, Kystverket og politiet er til stede, i tillegg til et stort pressekorps og en del publikum.

— Det var en kraftig lyd. Først ble jeg redd. Men jeg visste at jeg måtte holde meg rolig og få kontroll over situasjonen, sier kaptein Andreas Dimarakis til bt.no i dag.

Fredag kveld opplevde han marerittet for alle sjøkapteiner: Skipet som var hans ansvar gikk på grunn ved Hellisøy fyr.

- Ikke vær redd

Kypriotiske Dimarakis vil ikke snakke om det som skjedde før skipet gikk på grunn før sjøforklaringen starter onsdag. Slik opplevde han de dramatiske minuttene etterpå:

— Det viktigste var å redde livet, og da måtte jeg holde mannskapet rolig. Så jeg noen som var redde, fikk jeg noen de kjente til å stå ved siden av. Da hadde de noen å prate med.

I starten var hele mannskapet på 25 personer på broen. Det regnet kraftig.

Dimarakis hadde fått beskjed fra trafikksentralen om at den første slepebåten ville være på plass etter 20-25 minutter. Helikopteret skulle være klart til å evakuere dem 40 minutter etter grunnstøting.

— Jeg sa til mannskapet at hjelpen var på vei. Jeg sa: «Ikke vær redd. Skipet er i bra stand og vi vil få hjelp». Selv hadde jeg ikke tid til å være redd.

Les hele intervjuet her.

Brekke, Eirik