Det melder NRK Hordaland . Snøraset gikk ved Kvassdalen ved Vikafjellet like før klokken tolv. Den ene ble begravet, mens kameraten gravde ham frem.

— De to var ute på oppdrag for oss. De gikk gjennom et område som vi vurderer å benytte under helgens arrangement av Vinterveko, sier Arild Tvinde, sikkerhetskoordinator for Vinterveko .

— Mennene er i fin form. De er fjellvante og hadde skredsendere, fortsetter Tvinde.

Han forteller at raset ikke får umiddelbar konsekvens for arrangementet, ut over det at sikkerheten vurderes fortløpende.

Fikk puste - Den ene klarte å komme seg ut selv og nå har vi fått bekreftet at også sistemann skal være funnet, sa redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Stein Jarle Langvik, til bt.no tidligere i dag.

Skredgruppen fra Fana brannstasjon og Voss brannvesen ble sendt til stedet.

Den ene mannen så kameraten bli tatt av skredet. Han klarte å grave frem ansiktet hans slik at vennen fikk puste.

— Men kroppen hans satt fortsatt fastklemt i raset. Hjelpemannskaper kom til og fikk gravd mannen ut, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Hadde skredsøkere

Politiet på Voss reagerte umiddelbart da meldingen om raset kom.

Luftambulansen fra Bergen var ved 12-tiden på vei med hund til raset. Et Sea King-helikopter fra Florø rykket også ut.

Gravde ut kameraten

— Det var to personer i området da raset gikk. Den ene ble tatt av skredet. Den andre startet søk etter kameraten og fikk varslet om raset, sa operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Alle redningsenheter rykket ut til stedet, inkludert Røde Kors og lavinehunder.

— Melder fant kameraten og fikk gravd ut hodet hans av snøen, opplyste Steimler.

- Virker uskadet

Mennene er 33 og 28 år gamle. Den ene skal være fra Sunnmøre og den andre fra Østlandet.

— Det var vanvittig bra at dette gikk godt, sa operasjonsleder Steimler da det var klart at ingen var alvorlig skadet i snøraset. Klokken 12.21 ble redningsaksjonen avsluttet.

Raset gikk et stykke fra riksvei 13 over Vikafjellet.

— Det går regelmessig ras i Kvassdalen om vinteren, men jeg kan ikke huske at noen er blitt tatt av ras i dette området tidligere, sier lensmann Ivar Hellene på Voss.