— Vi vil sjekke alibiet til en del ungdommer i området. Alle ressurser blir brukt på denne saken nå, sier overbetjent og etterforskningsleder Kjell-Idar Vangberg i Nordhordland lensmannsdistrikt.

Smerter

Han bekrefter at de har oppsøkt og snakket med ungdommer i en del miljøer allerede, og at de vil fortsette med det i tiden fremover.

— Ellers bruker vi vår personlige kjennskap til folk og ulike kriminalitetsregistre for å finne frem til aktuelle gjerningspersoner, sier Vangberg.

Det stygge overfallet på den 21 år gamle, rullestolbrukende Meland-kvinnen har topp prioritet.

21-åringen har store skader etter overfallet i et boligstrøk ved Frekhaug lørdag ettermiddag. Blant annet skal hun ha blitt kuttet med en skarp gjenstand i håndbaken. Gjerningspersonene er oppgitt å være minst tre gutter i alderen 15-18 år.

— Kvinnen var til lege igjen i går. Hun har blant annet store smerter i skulderen, sier Vangberg.

Dør til dør

I går kveld gikk politipatruljer fra dør til dør i nabolaget der det voldelige angrepet skal ha skjedd. Målet var å finne ut om noen kan ha hørt eller sett noe.

Så lenge BT fulgte med på aksjonen, var det ingen av beboerne som kunne bidra til å hjelpe politiet.

En av beboerne i gaten, Erik Baklund, ble stoppet av politiet da han var på vei hjem til huset sitt i 18-tiden.

— Jeg har faktisk ikke hørt om dette. Men slik jeg får det beskrevet nå, begynner jeg virkelig å lure på hvilke folk som kan gjøre noe sånt, sier trebarnsfaren hoderystende.

Han legger til:

— Jeg stoler på at politiet sjekker ut de ungdommene som har et visst rykte på seg.

Alle tips velkomne

Politiet er ute etter alle tips de kan få i saken.

— Det er nok med en mistanke. Gi oss beskjed, så kan vi i hvert fall få sjekket ut opplysningene. Bedre med ett tips for mye enn ett for lite, oppfordrer etterforskningsleder Kjell-Idar Vangberg.

Mandag kveld hadde politiet fortsatt ingen konkret tips om gjerningspersoner.

Paul S. Amundsen