– Vi har et veldig godt datagrunnlag for hvor bilen har befunnet seg til enhver tid. Hvor den har stoppet, og hvor lenge den har stått, sier daglig leder i Taxi 1, Robert Aasmul.

Sjåføren permittert

Han har permittert drosjesjåføren som er siktet for å ha voldtatt en kvinnelig taxipassasjer i Åsane natt til torsdag i forrige uke.

– Ut ifra alvorligheten i anklagen, har vi funnet det riktig å permitterte sjåføren helt til saken er ferdig behandlet av politiet, sier Aasmul.

Taxiselskapet krever vandelsattest fra sine sjåførene, og ifølge Aasmul har taxisjåføren ingen tidligere saker på seg.

Ifølge advokat Carl-Christian Grythe Hoff avviser taxisjåføren at han skal ha voldtatt taxikunden.

– Vi er kjent med at han mener anklagene er uriktige, men har sammen med sjåføren blitt enige om at det ville vært uheldig at han kjørte for oss nå, sier Aasmul.

På vei til kjæresten

Ifølge kvinnen som anmeldte voldtekten var hun på vei til kjæresten sin, da taxisjåføren skal ha voldtatt henne på en øde strekning i området mellom Vågsbotn og bensinstasjonen på Haukås.

I dag skal Taxi 1 gi politiet data fra drosjens GPS og firmaets datasystemer. Sammen gir dette et komplett bilde av hvor taxien har befunnet seg, ifølge drosjesjefen.

– Vi kan se ned på meteren hvor bilen har vært. Vi er ganske trygge på at etterforskerne vil finne ut hva som har skjedd, sier Aasmul.

Den siktede taxisjåføren ble løslatt etter å ha blitt avhørt av politiet fredag i forrige uke. Ifølge politiførstebetjent Nils Inge Romslo ved Åsane politistasjon var det da ikke grunn til å frykte at taxisjåføren kunne forspille bevis, og dermed ikke grunnlag for varetektsfengsling.

– Vi har søkt og sikret tekniske bevis som vi ikke har fått svar på ennå. Det gjenstår endel etterforskning i saken, blant annet i form av avhør av partene, sier Romslo.