Fra klokken seks i dag morges har Statens vegvesen vinket til side biler som reiser over Askøybrua. Hvorfor? De vil kartlegge dine reisevaner gjennom et spørreskjema.

I åttetiden fikk bt.no meldinger fra sinte bilister som irriterte seg over kødannelse over Askøybrua.

– Folk har stort sett forståelse, men noen blir sure. Det er ikke til å unngå at det blir litt mer kø enn vanlig, sier Joachim Weisser, stedsansvarlig i Statens vegvesen.

En bilist bt.no snakket med brukte 20 minutter mer enn vanlig på å komme seg til sentrum. Under den verste kødanningen i åttetiden måtte Statens vegvesen ta en pause i arbeidet.

– Har god tid

Da bt.no kom til stedet klokken halv ni, var køene oppløst og bilistene hakket blidere.

– Hva synes du om å bli stoppet for å svare på spørsmål?

– Det gjør ikke meg noe, jeg har god tid. Nå skal jeg ta med meg skjemaet hjem og fylle det ut over en kaffekopp, sier Børge Gundersen før han kjører videre.

Formålet med undersøkelsen er å se hvordan reisevanene har endret seg etter at det i november 2006 ble gratis å kjøre over Askøybrua.

– Hvorfor må dere gjøre dette midt i rushtrafikken?

– Poenget er å få tak i alle som reiser over Askøybrua, både med buss, båt og bil. Vi er interessert i reisevanene til den enkelte før og etter broen ble gratis, sier seniorrådgiver i Statens vegvesen, Erling Hodneland.

Kraftig trafikkøkning

Statens vegvesen kommer til å holde på med arbeidet helt frem til klokken 22 i kveld.

– Hvorfor bruker dere ikke telefonintervju som andre bedrifter?

– Vi vil at flest mulig skal delta i undersøkelsen for å få et godt grunnlag for å si hvordan reisevanene har endret seg, sier Hodneland.

De to siste årene har trafikken økt med nesten 5000 biler over Askøybrua.

– Vi lurer på hva som er hensikten med reisene og hvor man kjører til, sier Hodneland.

Hva synes du om fremgangsmåten til Statens Vegvesen for å kartlegge reisevanene til askøyværingene? Kommer du til å sende inn spørreskjema? Diskuter under!