Etter at drapsalarmen gikk i Loddefjord rett før helgen, fikk politiet onsdag den foreløpige obduksjonsrapporten i saken.

Stesønnen (28) til den avdøde 62-åringen ble arrestert og siktet timer etter at avdøde ble funnet i blokkleiligheten sin.

Sjekker gjenstander

Ifølge politiadvokat Janne R. Heltne forteller den foreløpige obduksjonsrapporten at avdøde hadde knusningsskader i hodet — skader som er forenlige med bruk av grov vold.

— Vi kartlegger nå om det kan være brukt slagredskaper. Vi har til nå ikke funnet noe. Men vi sjekker en del gjenstander med tanke på om de kan være brukt, sier Heltne.

- Dreier dette seg om gjenstander funnet i avdødes leilighet?

Det er et formidabelt press på store deler av Hordaland politidistrikt nå

Tore Salvesen, sjef for politiet i Bergen vest

— Det har jeg ingen kommentar til.

Stesønnen sitter nå i varetekt. Han erkjenner å ha slåss med 62-åringen, men nekter straffskyld. Han sier han gikk fra leiligheten, og at han ikke kjenner til skadene som avdøde ble funnet med.

Siktelsen mot 28-åringen gjelder legemsbeskadigelse med døden til følge.

Som saksansvarlig jurist sier Heltne at de fortløpende vurderer å endre siktelsen i saken.

— Vi vurderer hele tiden om siktelsen som den nå står, er riktig i forhold til de opplysningene vi får gjennom etterforskningen. Men foreløpig har vi ikke gjort noe med den innledende siktelsen, sier hun.28-åringen, som i starten av uken ble varetektsfengslet for fire uker, er ikke blitt avhørt siden søndag. Heltne sier de jobber med å få på plass nye avhør av ham.

Kripos på plass

Sjef for politiet i Bergen vest, politiinspektør Tore Salvesen, sier Kripos kom til dem sent onsdag kveld. Det dreier seg om to spesialister, en kriminaltekniker og en ekspert på taktisk etterforskning.

Hele torsdag jobbet Kripos-teknikeren på åstedet, sammen med kriminalteknikere fra Hordaland politidistrikt.

— I en mer normalsituasjon i politidistriktet, ville vi taklet denne etterforskningen selv. Men det er et formidabelt press på store deler av Hordaland politidistrikt nå, sier Salvesen.

Å se etter mulige gjenstander som kan ha blitt brukt ved voldsutøvelsen, er en av teknikernes arbeidsoppgaver.

Salvesen sier en rekke vitner er avhørt i saken, og at mange gjenstår.

— Av den grunn vil vi fortsatt holde kortene ganske tett til brystet i saken. Hele tiden må vitner hentes inn på nytt for å konfronteres med nye opplysninger i saken, sier politisjefen.

Han sier politiet ennå ikke har fått svar på DNA-undersøkelsene i saken.

SJEKKER: - Vi sjekker en del gjenstander med tanke på om de kan være brukt, sier politiadvokat Janne R. Heltne, påtaleansvarlig for dødsvoldsaken i Loddefjord. Her sitter hun med politisjef i Bergen vest, Tore Salvesen, under en pressekonferanse i helgen. ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ