— Dette er noe vi sjekker opp i, og vi prøver å få verifisert om det har noe med vår sak å gjøre, sier politistasjonssjef Tore Salvesen til bt.no.

Styreleder i boligsameiet i Lyderhornslien 125, Rolf Borlaug, fortalte mandag til NRK om hvordan han søndag formiddag tok kontakt med politiet.

Da hadde en mistenkelig mann oppholdt seg utenfor boligblokken i flere timer, ifølge Borlaug. Han ba til slutt mannen om å fjerne seg.

Borlaug har gitt en beskrivelse av bilen denne mannen kjørte, som kan stemme overens med bilen som den drapssiktede 48-åringen ankom åstedet i natt til mandag.

- Uhell

Den drapssiktede 48-åringen ble tirsdag varetektsfengslet for fire uker i Bergen tingrett.

Han samtykker til fengsling, men nekter straffskyld for drap.

Han har forklart at skuddene gikk av ved et uhell, og at han bare var på stedet for å snakke med sin tidligere samboer.

Denne forklaringen fester ikke politiet lit til.

Overlagt drap?

Politiet vurderer fortløpende om siktelsen mot den tidligere taxisjåføren skal utvides til overlagt drap. Hvis det viser seg at han har vært på åstedet tidligere på dagen, kan det styrke mistanken om at 48-åringen planla å drepe.

Tirsdag kveld starter politiet en rundspørring blant naboene i boligblokken der drapet skjedde.

En rekke naboer våknet i løpet av skuddramaet natt til mandag.

Flere hørte bilen til drapsofferet og kjæresten som bråstoppet foran boligblokken like før skuddene falt, og antok at det var drapsmannen som kom til stedet. Men da hadde 48-åringen allerede vært der en stund, og truet sin eks-samboer og hennes søster med våpen, ifølge kvinnenes forklaringer.

Andre naboer ble vekket av at det ringte på dørene deres da de to kvinnene på et tidspunkt klarte å rømme ut av leiligheten, og forsøkte å søke tilflukt. Søsteren kom seg i sikkerhet hos en nabo, mens eks-samboeren skal ha blitt innhentet av 48-åringen og truet med tilbake til leiligheten.

Sjokkerte naboer ble deretter øyenvitner til tumultene som oppsto da drapsofferet og hans kjæreste kom til.

— Så hørte jeg to skudd, før en mann rolig forlot stedet til fots, fortalte en av naboene til BT.