Drukningsulykken på Voss kan dermed få et rettslig etterspill. Kvinnen har ennå ikke vært gjennom alle politiavhør, men erkjenner ifølge sin forsvarer ikke straffskyld.

– Det som har skjedd er et tragisk uhell. Hele familien tar dette svært tungt, sier advokat Yngvil Semb Hartman.

Lå i respirator

Fredag 19. desember fant småbarnsmoren sin datter livløs i badekaret. Politi og ambulansepersonell kom raskt til stedet, og den tre måneder gamle babyen ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus.

Mens datteren lå i respirator og kjempet for livet, ble moren siktet for uaktsom grov legemsbeskadigelse. Det betyr at politiet mener kvinnen kan stilles til ansvar for ulykken. I februar døde babyen. Nå vurderer påtalemakten å utvide siktelsen mot moren.

– Kvinnen er foreløpig siktet for uaktsom grov legemsbeskadigelse. På grunn av dødsfallet, så kan siktelsen bli utvidet. Neste steg vil da være at hun kan bli siktet for uaktsomt drap, sier politiadvokat Jan Grahl-Madsen.

Politiadvokaten venter nå på å få oversendt etterforskningsmaterialet. Han sender så en innstilling til statsadvokaten, som eventuelt tar ut tiltale eller henlegger saken.

Sugekopper løsnet

Politiet forsøker nå å rekonstruere de fatale minuttene før ulykken. Babyen satt i en badestol som var festet med sugekopper til badekaret. Moren skal ha forlatt badet i den tro at datteren var trygg.

Mens moren var ute løsnet sugekoppene, og babyen ble liggende under vann så lenge at hun pådro seg dødelige skader.

Politiet mener kvinnen gikk ut fra badet for å snakke i telefonen. De har gått gjennom utskrifter som viser at moren brukte telefonen i minuttene før ambulansen ble tilkalt.

I tillegg har politiet analysert blodprøver for å avklare om kvinnen var beruset denne fredagskvelden. Hun har selv forklart at hun hadde drukket litt rødvin, men ikke var påvirket.

Lensmann i Voss, Kåre Rykke, sier at etterforskningen snart skal avsluttes.

– Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken noe videre, sier Rykke.