Tirsdag kveld brant det i et bosspann på Damsgård, under en uke etter at brannvesenet måtte rykke ut til syv bossbranner i Bergen.

En mann i 30-årene, kjent for politiet fra før, ble pågrepet etter bossbrannen på Damsgård.

— Han er siktet for denne ene brannen. Men vi sjekker ham opp mot brannene sist uke, sier Bernt Dahlsveen, politiadvokat ved allmennseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon. Denne seksjonen tar seg også av brannsaker.

I avhør onsdag

Den siktede mannen skal avhøres onsdag, men hadde onsdag morgen ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

TOK ORDENTLIG FYR: Her ved Korskirken var det nær ved å gå virkelig galt. Dette var en av mange branner i Bergen natt til sist torsdag. På syv timer begynte det å brenne i totalt ni bosspann.

— Vi vil bruke store deler av dagen i dag på å sjekke om han kan ha noe med seriebrannene natt til torsdag å gjøre. Han har ikke status som mistenkt for disse brannene, men det er naturlig at vi prøver å kartlegge nærmere om det kan være en sammenheng, sier Dahlsveen.Politiadvokaten kjenner ikke detaljene rundt bossbrannen på Damsgård, men har oppfattet at den begrenset seg til innholdet i et bosspann.

— Men om det var i nærheten av et bolighus, hvor høye flammene var og slike detaljer, de kjenner jeg foreløpig ikke, sier Dahlsveen.

Pyromanfrykt

Rekker av bossbranner onsdag kveld og natt til torsdag sist uke skapte pyromanfrykt i Bergen, og på Nedre Korskirkeallmenningen holdt det på å gå skikkelig galt. Flammene fra et bosspann sto der flere meter oppetter en murvegg, og nådde nesten opp til et barnerom. Røyken trakk også inn i bygget.

Politiet sa sist torsdag at de så flere av de syv brannene i sammenheng.

— Totalt etterforsker vi nå syv branner, men det er naturlig å se de i sammenheng. I hvert fall de fem siste som kom like etter hverandre og i samme område, sa leder for brannavsnittet, Knut Ellertsen.

Mannen fra tirsdagens bossbrann på Damsgård ble satt i såkalt fengslig forvaring.— Er det noe som indikerer at han har noe med seriebrannene å gjøre?

— I forbindelse med pågripelsen tirsdag kveld var han i dialog med politimennene på stedet. Men jeg vil foreløpig ikke si noe mer enn det, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Bernt Dahlsveen.

Senere onsdag sier Dahlsveen at mannen er mistenkt for påtenning av to bosspann nær hverandre med kort tids mellomrom.

— Han har erkjent å ha tent på det ene, men nekter ellers straffskyld - også for seriebrannene sist uke. Nå vil vi fortsette å kartlegge hans bevegelser og sjekke spor i saken.