— Vi ønsker ikke å bidra til overdreven frykt, men vi er nødt til å ta disse meldingene på alvor. Det er heller ingenting dramatisk i at politiet utveksler opplysninger, sier politiførstebetjent Einar Christensen ved Sogn politistasjon til Bergens Tidendes nettutgave.

Bakgrunnen for samarbeidet er fire forskjellige tilfeller av at ukjente menn har tatt kontakt med mindreårige i fylket den siste tiden.

Dro jente inn i bil

I Sogndal skal en mann i en varebil ha forsøkt å lokke en åtte år gammel gutt inn i bilen sin. Gutten klarte å avlede oppmerksomheten og stakk bort fra stedet på sykkel. Dette skjedde torsdag for snart to uker siden.

Kort tid etter ble en 15 år gammel jente antastet i Florø av en mann som snakket gebrokkent norsk. Han gjorde fysiske tilnærmelser, men kvinnen klarte å løpe bort. Mannen er anmeldt for legemsfornærmelse.

De to siste tilfellene skjedde begge på tirsdag i forrige uke. I Gaular skal en mann av utenlandsk opprinnelse ha lagt hånden over munnen på en 15 år gammel jente og dratt henne inn i en bil. Jenten klarte å komme seg ut av bilen.

Og i Innvik forrige tirsdag skal en fremmed mann i en blå personbil med prøveskilter ha vinket på to ti år gamle jenter som var på vei til skolen. Jentene løp bort med en gang. Politiet er interessert i å komme i kontakt med denne mannen.

Står uten spor

— Han har i utgangspunktet ikke gjort noe kriminelt, men vi vil gjerne snakke med ham for om mulig å fjerne all mistanke, sier lensmann Knut Hammersvik ved Innvik lensmannskontor.

Felles for alle de fire sakene er at politiet står uten spor, og med svært dårlige signalementer.

— Foreløpig er det ikke noe som tyder på noen sammenheng, men lensmannskontorene snakker litt sammen for sikkerhets skyld. Vi er jo interessert i å få slutt på dette, sier førstebetjent Torfinn Søvig ved Flora politistasjon.