Musse Mohamoud Ahmed (45) ble i mai drept med mer enn ti knivstikk på asylmottaket på Paradis i Bergen. En 28 år gammel afghansk mann har sittet fengslet siden, siktet for drapet.

Nå har Bergen tingrett besluttet at 28-åringen skal sitte videre i varektet i nye åtte uker. Avgjørelsen gikk som en såkalt kontorforretning, altså uten rettsmøte.

— Vi har avhørt en god del mennesker i de to involvertes omgangskrets, for å søke å finne en forklaring på det som skjedde. I tillegg kartlegger vi fortsatt kretsen rundt de to og gjennomgår teletrafikk, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt.

28-åringen fra Afghanistan innrømmer drapshandlingen, men står fortsatt fast på at han stakk offeret i selvforsvar som følge av en religionskonflikt. Ahmed hadde konvertert til kristendom.

- Fikk tak i kniven

28-åringens forklaring er at drapsofferet inviterte ham inn på rommet. Der ble han angripet, har han forklart, og rømte unna. 28-åringen skal ha fått tak i kniven og stukket Ahmed til døde, ifølge forsvarer Gisle Didriksen.

Nettopp påstanden om at drapet var på grunn av en religionskonflikt, er noe politiet forsøker å bore i. Det er et omfattende arbeid, mener politiadvokat Ogne.

«Mye etterforskning» gjenstår

Politiet selv sier at det gjenstår «mye etterforskning», ifølge kjennelsen fra tingretten. De har tidligere sagt at de regnet med at saken var ferdig etterforsket i september.

Ogne regner med at politiet er ferdig med sin etterforskning når fengslingsperioden går ut i desember. Deretter vil de sende sin innstilling til Statsadvokatene i Hordland, som er de som senere vil beslutte å ta ut tiltale.

Politiet har gjennomført en såkalt prejudisiell undersøkelse av 28-åringen, der ingenting skal tyde på at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.