— Hvis hun har vært på Flesland, så finner vi henne på denne videoen. Men det er snakk om et opptak på 24 timer, så det vil ta tid å gå gjennom materialet, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Kom med buss

Den etiopiske jenten ble funnet på jernbanestasjonen i Bergen forrige søndag. Politiet trodde først at hun kunne ha kommet med toget fra Oslo, men nå sier 10-åringen at hun kom med buss til byen.

— Vi vet ikke om dette er Flybussen eller en langdistanserute for eksempel om Haukelifjell, sier Christoffersen.

Den store usikkerheten gjør at det er nytteløst å sjekke passasjerlister.

Anstrengende reise

Jenten har fra starten av forklart at hun reiste med fly, buss og tog på vei til Norge og Bergen, men hun klarer ikke å si i hvilken rekkefølge dette har skjedd.

— Vårt inntrykk er at reisen har vært svært anstrengende og at jenten er preget av dette. Hun har også sovet mye underveis, sier politiadvokaten.

Politiets Exit-gruppe bruker nå alle sine ressurser på å finne ut hvem som brakte ti-åringen fra Etiopia til Bergen. De jobber på flere måter:

  • Tre mindreårige barn fra Etiopia kom til Oslo omtrent samtidig med at 10-åringen ble funnet i Bergen. Jenten skal nå få se bilde av dem for å sjekke om hun kjenner dem igjen.
  • Politiet har opprettet kontakt med den etiopiske ambassaden i Sverige og den norske ambassaden i Etiopa for å få vite mer om stedet jenten oppgir at hun kommer fra.

Trenger tips

  • Vi trenger tips fra ambassaden om hva vi skal spørre jenten om, for å få vite nærmere hvor hun kommer fra, sier Christoffersen.

Han understreker at det viktigste for politiet er å finne ut hvem som tok jenten med til Bergen, og om vedkommende har straffbare motiver for dette.