Lørdag formiddag holder politiet på med å gjøre seg ferdig med arbeidet på åstedet. Politifolk kommer ut av boligen med brune poser, som blant annet inneholder datautstyr og mobiltelefoner.

— Det kan være for å sjekke om gutten har lastet ned voldelige dataspill eller slike ting, sier lensmann på Stord, Bernt Norvalls (bildet).

Siden han er under den kriminelle lavalder, vil ikke 13-åringen bli straffeforfulgt for drapet på sin tre år gamle fosterbror.

image.png
TORSTEIN BØE

— Men vi har en etterforskningsplikt, og resultatet av etterforskningen vil bli brukt av barnevernet når de skal gjøre sin vurdering videre.

Så langt er alle som var i umiddelbar nærhet til tragedien torsdag blitt avhørt. Moren har forklart seg kort, men klarte ikke å å gjennomføre avhøret. Ambulansepersonell har forklart seg. Videre vil politiet avhøre faren til 13-åringen, som nå skal være i stand til det. Han ble sendt til Haukeland sykehus torsdag, med antatt alvorlige skader.

Ifølge Dagbladet ble han operert, og var i såpass god form etterpå at han nå er tilbake på Stord.

Faren grep inn

Skadene pådro han seg ifølge lensmannen da han forsøkte å «involvere seg i situasjonen» mellom sønnen og fostersønnen. Politiet har nå dannet seg et ganske klart bilde av hendelsesforløpet torsdag.

— De tekniske bevisene stemmer godt overens med de taktiske avhørene og forklaringen til gutten, sier Norvalls.

Politiet har sikret blodspor, og gjort seg opp et bilde av hvordan de involverte har forflyttet seg.

Drapet skjedde i umiddelbar nærhet til huset. Lensmann Norvalls sier det er grunn til å frykte at den tre år gamle gutten ikke døde umiddelbart.

— Vi har ikke fått obduksjonsrapporten ennå, men sannsynligvis døde han av flere stikk mot kroppen og flere slag mot hodet.

Avhørt i halvannen time

Gutten ble avhørt i halvannen time fredag, av en erfaren politietterforsker. Guttens forsvarer Kjell Steinsbø og en representant fra barnevernet var også til stede under avhøret, som ble filmet.

— Det han har forklart så langt har gitt oss grunnlag for å gå videre med etterforskningen. Så vil vi nok avhøre ham igjen senere, sier lensmannen.

Nå er gutten i BUPs forvaring, hvor han kan holdes under observasjon i ti dager. Hva som vil skje etter de ti dagene er over, er uvisst.

TREÅRING DREPT: Her bæres den døde gutten ut av fosterhjemmet på Sagvåg.
JØRGEN KVALSVIK