Med årets så langt varmeste dag like bak oss og utsikter om ettermiddagstemperaturerer på 27 grader og strålende sol kan det være på sin plass med en dukkert.

På Bergen kommunes badesider kan du følge med hvor varmt det er i vannet på din foretrukne badeplass. Du kan også sjekke om vannkvaliteten er egnet for bading.

Fana var varmest

Med en lufttemperatur som i går nådde rekordhøye 31,4 grader ble det også varmt i vannet.

Badetemperaturen var de fleste steder nær 20 grader.

Vann og avløpsetaten som står bak oversikten sier målingene de gjør blir foretatt om morgenen, enkelte steder så tidlig som klokken 07.00. Derfor bør man legge på minst et par grader på den temperaturen som står oppført på badesidene til kommunen.

Varmest av badestedene som ble målt i går var Mjelkevika i Fana med sine 20 grader.

Badestedene i Fana var i går jevnt over varmere enn strendene andre steder. På de to stedene i Ytrebygda som også ble målt i går lå temperaturen på bare 17 grader.

Åsane er det eneste av badeområdene som har fått oppdaterte temperaturer for dagen i dag. Der var Vollane varmest med 20 grader i vannet.

Arna mindre egnet

Også vannkvaliteten blir målt når kommunens vann— og avløpsetat er på sine runder til badestedene.

Ved hjelp av et mål på hvor mye termostabile koliforme bakterier (TKB)som er i vannet bedømmer de hvor egnet stedene er for bading. De blir så inndelt i fargekodene grønn som betyr godt egnet badevann, gult for mindre egnet badevann og rødt for ikke egnet badevann.

— Jeg vil påpeke at vi ikke fraråder bading selv ombadeplasser er mindre egnet. Det er først ved TKB over 1000, altså rødt flagg,bading blir frarådet, og det har vi ingen av nå. Jeg badet selv på Kyrkjetangen igår og det var supert, seier Gunn Eklund Breisnes, informasjonsrådgiver i Vann- ogavløpsetaten.

Kyrkjetangen i Fyllingsdalen er blant fleire badeplassar i Bergensområdet som har blitt markert i gult. I Arna er det bare Haukelandsvatnet som får det grønne flagget, mens de tre andre vannene har fått status mindre egnet for bading. Sjekk oversikten for Arna her.

Alle badestedene i Bergenshus får grønt lys, mens enkelte badeplasser i Fana og Åsane er mindre egnet for å hoppe i havet.