Universitetet i den midtengelske byen Leicester har opprettet en egen nettside, der man kan klikke seg inn på hver enkelt av de sju erkesyndene.

På nettsiden finner du ikoner som illustrerer den enkelte synd. Ved å klikke på det ønskede ikonet, finner man en nærmere omtale av denne synden.

Ikonene er temmelig realistiske i formen: Fylliker som spyr, gjerrigknarker som sikler over gullet sitt, latsabber som halvsover. De gir en overdreven fremstilling av det syndens prinsipp de skal illustrere, sier kunsthistoriker Miriam Gill ved Leicester-universitetet.

— Dette prosjektet har mange fellestrekk med en moderne opplysningskampanje. Det kan sammenlignes med advarslene om helsefare på røykpakker, men hos oss dreier det seg om den åndelige og ikke den fysiske helsen, tilføyer Gill.

Britene er usedvanlig opptatt av synd for tiden – ikke slik å forstå at de synder mer enn vanlig, men syndens vesen får stor oppmerksomhet. Sex og nakenhet er temaer for store utstillinger på de prestisjetunge kunstmuseene Tate Britain og Tate Modern i London. (NTB)