«Felicita West» har vært det store blikkfanget på Vågen siden hun la til kai lørdag kveld.

Den private seilbåten er 64 meter lang , 13 meter bred og ble bygget i 2003. De to mastene sees fra store deler av Bergen sentrum, den høyeste rager 61 meter.

I BERGEN: «Felicita West» ved kai i Bergen.
PER LINDBERG

Blikkfang

Ifølge charterworld.com byr seilbåten på noe av det beste man kan ønske seg av luksus og komfort.

Mange forbipasserende har funnet frem kamera når de har spasert forbi seilbåten som nå ligger ved Bradbenken.

BT snakket med en på båten søndag morgen. Han ville ikke opplyse hvem eier er, men fortalte da noe.

Kom lørdag

— Vi er et mannskap på tolv om bord. Jeg kan ikke fortelle hvem som eier «Felicita West», sa han.

— Det vet heller ikke vi, men hun kom ved 19-tiden lørdag og pynter fint opp på Vågen, mener vakthavende havnevakt.

Ifølge havnevakten er «Felicita West» registrert på Isle of Man. Hjemmesiden filicitawest.com opplyser at det er tre dekk, flybridgen, hoveddekk og underdekk. Marsjfart er 12 knop, mens på topp gjør hun 16.

Marmorbad

Tolv gjester kan sitte øverst i unike og eksklusive omgivelser. Her kan man slappe av eller nye et måltid. Det samme kan man gjøre på hoveddekket.

Hovedsuiten finnes på nedre dekk. Den er 12,5 meter bred, har kirsebærpanel og innfelt belysning. Ønsker du å se på TV, trekkes ut en skjerm. Det er stue, marmorbad, der det også er boblebad, ifølge filicitawest.com.

Båten har selvsagt bar, og mannskapet sørger for at de som er om bord tas godt vare på. Det er også svømmebasseng om bord.

Innendørs er det både plass og rom. Det er fem lugarer og plass til en gruppe på 10-12 gjester, pluss mannskapet på tolv. Hver lugar har eget bad, klimaanlegg, satellitt-TV og DVD, ifølge båtens hjemmeside.

Mannskapet på tolv består av blant annet av kaptein og offiserer, chefen er ansvarlig for maten, mens flere andre varter opp og sørger for at gjestene kun kan nyte turen.

Båten kom fra Stavanger til Bergen og blir liggende her noen dager.