Kronprinsen av Dubai, sjeik Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum (31), var i Oslo for å se på vikingskip da han ble overbevist av sine venner i fallskjermmiljøet på Voss, Henning Hegbom og Bjørn Magne Bryn, om å ta turen innom Voss.

Prinsen reiser med et følge på rundt 60 personer, og landet tirsdag på Flesland med to fly. Derfra reiste de videre til Voss i helikopter.

— Ubeskrivelig vakkert

Kronprinsen er selv en erfaren fallskjermhopper, og ble kjent med Hegbom og Bryn da de to kompisene var i Dubai for å hoppe fallskjerm.

De har også vært på besøk i kronprinsens egen private vindtunnel i det arabiske emiratet.

PÅ TUR: Her er kronprinsen av Dubai, sjeik Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum (31), på vei bort fra hotellet.
OVE SJØSTRØM

Ifølge Bryn og Hegbom, skal sjeiken ha vært svært fornøyd med omveien om Voss.— Voss, og naturen her, er ubeskrivelig vakker, skal han ha uttrykt til de lokale vennene.

Presidentfly

Hamdan Bin Mohammad Al Maktoum er sønn av Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som er visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater - og emir i Dubai.

Emiren er ifølge Forbes god for en formue på rundt 180 milliarder kroner.

Flyene prinsen og hans følge reiser i har det som i utgangspunktet er flagget til De forente arabiske emirater på halen, men med én ekstra detalj: I det hvite feltet er emiratenes offisielle emblem plassert, noe som gjør at det er flagget til emiratenes president.

Lufthavnsjef Aslak Sverdrup var særdeles ordknapp da BT tok kontakt tirsdag morgen.

— Det er stort fly som har landet på Flesland, det er alt jeg kan si, sier han.

Skal hoppe over Voss

Litt senere landet nok et fly med samme flagg, denne gang en Boeing 737.

— Nå står det to fly, fire helikoptre og to busser her, fortalte en person som har utsikt til området tirsdag formiddag.

Maktoum hadde i utgangspunktet ikke planlagt å komme til Vestlandet i det hele tatt, men nå blir han sannsynligvis et par dager.

Etter det BT forstår skal han de neste dagene være med Bjørn Magne Bryn og Henning Hegbom og hoppe fallskjerm over Voss.