Ledelsen i Helse Bergen avviser at Siri Nome har mistet sin tidligere jobb. Men det nye organisasjonskartet for Klinikk for sikkerhets— fengsel og rettspsykiatri, kan vanskelig leses på annen måte enn at Nome er blitt omplassert.

Nome er nå sjef for klinikken, hun men har ikke lenger noe personalansvar for sengepostene på sikkerhetsavdelingen.

Nysjefen taus

Ny leder for sikkerhetsavdelingen er Aagot Bahus. Hun kommer til Sandviken fra Askviknes Voksenpsykiatriske Senter på Os. Hun er foreløpig fullstendig taus både om sin formelle plassering og sin rolle i Sandviken-systemet

— Jeg lar meg verken bli intervjuet eller bli fotografert før jeg hatt avdelingsmøte med de ansatte på onsdag, sier hun til bt.no.

Omorganiseringen er en del av en større omorganisering av Psykiatrisk seksjon, forklarer informasjonsdirektør Mona Høgli.

I tillegg er det også lyst en seksjonslederstilling for behandling som følge av omorganiseringen.

Fikk pris

Bahus burde ha de beste forutsetninger for å rydde opp i konfliktene på sin nye arbeidsplass. For to år siden fikk hun pris for det gode arbeidsmiljøet hun skapte på Askviknes.

Bahus er sykepleier, og har over 20 års erfaring i psykiatrien.

Det er kritikken som Helse Bergen fikk etter Arbeidstilsynets landsomfattende tilsyn ”God Vakt” i 2005 som er årsaken til at sykehsuet nå betaler dagbøter på 10 000 kroner pr. dag. Bøtene kom fordi Arbeidstilsynet ikke godkjente tiltaksplanen som skulle rette opp forholdene.

Sandviken Sykehus fikk i desember også kritikk av Helsetilsynet. Kritikken kom etter to rømninger fra sykehuset i fjor.

Dagbøtene som sykehuset nå betaler, har ingen tilknytning til granskningen som Helsetilsynet foretok.

KREVENDE OPPGAVE: Aagot Bahus har fått den krevende oppgaven å være sjef på sengepostene på den regionale sikkerhetsavdelingen.
RUNE NIELSEN: