• Jeg er den irriterende karen som alltid stikker frem nesen, sier UKE-sjef Hans Jørgen Mørland (24). I 18 dager skal han være sjefen på NHH.

HILDE KRISTIN STRAND

UKEN 04 er i gang. 18 dager der man får tøyse og leke, en feiring av det frivillige arrangementet, sier sjefen. Når BT møter han dagen før dagen virker han avslappet, men innrømmer at det ikke ble så mye søvn natten før.

— Det ble noen turer opp, og jeg tenkte «har jeg glemt noe?» Selvsagt kan det være noe vi har glemt, og ting kan skjære seg, men jeg satser på at det går seg til i løpet av den første helgen, sier Hans Jørgen.

Siv.øk med kultur

UKE-sjefen er Oslo-gutt, og kom til Bergen og NHH for å bli siviløkonom. Han er ferdigstudert til jul, et halvt år etter skjema.

— Det er vel mye UKEN sin skyld, men det er verdt det, smiler han.

24-åringen har tidligere vært revysjef på Fagerborg videregående skole i Oslo og var inspisient under UKErevyen 02.

— Det frivillige har alltid appellert til meg. I studietiden har man mulighet til å engasjere seg i noe annet enn det man vanligvis driver med. Og folk må jo få noe igjen for det. Selv om det er slit og sutring underveis, stiller folk opp gang på gang. UKEN arrangeres i år for 13. gang.

Hans Jørgen fremhever fellesskapsfølelsen, det å få til noe sammen med andre.

— Man er stolt over noe sammen, det er en egen følelse. Og gevinsten for å ha jobbet hardt og være sliten, er tilbakemeldingene man får fra publikum.

— Du er kulturinteressert og skal bli siviløkonom. Er ikke det en logisk brist?

— Jeg har sikkert blitt lurt, men jeg har hørt at siviløkonomer er som poteten, og derfor også kan jobbe med kultur, smiler Hans Jørgen.

— En ren finansjobb er ikke noe for meg, legger han til.

Det blir heller ikke nødvendig i første omgang. Fra januar 05 venter jobb i PR-og kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese på Hans Jørgen.

Leder 900 studenter

Nesten 900 studenter er i sving under UKEN. Noen jobber i barene, andre med økonomi og atter andre som vakter. Opprinnelig trengte man 650 frivillige. Men siden 850 meldte seg fikk alle disse jobb.

— Vi har ikke hatt noen store konflikter, jeg jobber med løsningsorienterte mennesker, sier sjefen stolt.

— Selvsagt har vi vært uenige, det vil alltid bli diskusjoner når det er så mange mennesker involvert. Og det er ikke sikkert alle liker meg, sier Hans Jørgen.

Smilende karakteriserer han seg selv som en irriterende kar som alltid stikker frem nesen, rekker opp hånden og sier «jeg vil være sjef».

— Jeg har alltid vært glad i det, og jeg kunne ikke la sjansen til å bli UKEsjef gå fra meg.

Kommer tilbake

Hans Jørgen lover både mat og hvile til de som skal jobbe frivillig under UKEN. Og han satser på å få med seg litt fest og moro selv også.

— Og så, hva skjer når alt er slutt?

— Da blir det påskeferie på fjellet, satser på noen lange skiturer med kjæresten. Men vi må rydde først, sier Hans Jørgen Mørland, og lover å komme tilbake til Bergen og UKEN 06.

— Jeg må jo se om ånden lever videre.

ÅPENT MILJØ. Hans Jørgen Mørland framhever det sosiale i UKEN. Og UKEsjefen satser på å åpne NHH-miljøet for flere enn økonomistudentene. - Miljøet er ikke så lukket som mytene sier, sier han, og ønsker velkommen til 18 dager med lek og moro. <br/>Foto: BJØRN ERIK LARSEN