Christine Guldbrandsen

Alder: 20 år Yrkestittel: Artist

Bosted: Laksevåg

Hvor vokste du opp? — Jeg har bodd på Laksevåg siden jeg var åtte år, og det er oppveksten der jeg husker mest fra. Miljøet var flott og veldig sosialt, og jeg hadde alle vennene mine tett på.

Hvor ville du helst bodd? - Jeg liker meg på Laksevåg, jeg. En gang kan jeg kanskje tenke meg å flytte litt nærmere by'n. Det hadde vært kjempekoselig å bo oppe i Fjellsiden for eksempel, men foreløpig har jeg det veldig fint der jeg bor.

Hvor går søndagsturen? - Jeg har ikke noen faste søndagsritualer, men tar gjerne turen på Fløyen eller til Kanadaskogen og rundt Tennebekktjørna. Eller jeg går innom en kafé. Hvis det er fint vær, drar jeg ofte til Nordnes og bader.

Favoritt utested? - Jeg går ofte på kafé og kjøper med meg kaffe i stedet for å sette meg ned. Men jeg har vært noen ganger på en søt liten kafé oppe på Støletorget som utpeker seg litt. Der er det veldig koselig. Jeg har ikke gått så mye ut etter at jeg ble 20, så noen favoritt blant utestedene i by'n har jeg ikke ennå.

Hvor handler du klær? - Hvor handler jeg ikke klær? Jeg går gjerne på de vanlige butikkene som Vero Moda, Ichi, Bik Bok, Brika og B-Young. Finner alltid noe jeg liker på et kjøpesenter!

De beste skillingsbollene? - De aller beste er de små ferdigskillingsbollene du finner i frysedisken på butikken som må varmes i ovnen, men de er jo ikke helt ordentlige. Alle de som selger skillingsboller, har som oftest gode. Jeg liker å varme dem litt i mikroen, og kanskje ha litt is til - kjempegodt!

Ditt beste skoleminne? - De tre siste årene på Laksevåg Videregående er egentlig et stort minne. Skal jeg trekke frem en ting, så må det bli russetiden. Det var helt fantastisk gøy. Vi fikk et sånt samhold med det samme vi tok på oss draktene og kunne nesten bli helt som unger igjen.

Din bergenske favorittrett? - Jeg er veldig glad i supper, så jeg tror det må bli bergensk fiskesuppe med Madam Bergen sine fiskeboller oppi. Hvor er du medlem?

— Tre foreninger som tar vare på mine rettigheter som artist, låtskriver og tekstforfatter: TONO, GramArt og Gramo.

Hva samler du på? - Jeg samlet på glansbilder da jeg var liten. Nå er jeg ikke den store samleren lenger, men har veldig mange stearinlys.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - Jeg sier støtt og stadig «hallo i luken», det er liksom mitt uttrykk, men jeg vet ikke om det er bergensk? «Hallaien» sier jeg også.

Hva er du mest stolt over? - Jeg er fryktelig stolt over hele byen. Innpakningen med de syv fjell, naturen og menneskene. Godstemningen man føler. Det er en egen positivitet og patriotisme som man ikke merker i Oslo eller andre byer i verden.

Hva ville du vist en turist? - Innseilingen til Bergen, og Fløyen og Ulriken. Der får man hele oversikten. Jeg ville også dratt ut til Herdla og vist frem det åpne landskapet. Der er det fantastisk vakkert.

Hva er du minst stolt over? - Veiforholdene i sentrum. Brostein er fint og sjarmerende, men ikke når veien er humpete og lappet sammen med asfaltklumper overalt.

Hva mangler i Bergen? - Sol og fint vær, definitivt! Tre fjerdedeler av tiden er det jo regn, slaps eller is.

Hva savner du når du er på reise? - Hele atmosfæren. Jeg tror «borte bra, men hjemme best» har en spesiell betydning for bergensere. I hvert fall har det det for meg. Det er alltid kjempefint å komme hjem.

Det mest romantiske stedet? - Helt ute på tuppen av Nordnesparken, der kan man sitte å se på sjøen og utover. Rundt Tennebekktjørna er det også koselig, men alle steder kan bli romantiske alt etter hva du gjør med dem.

Ditt første kyss? - Det er brent inn i minnet! Jeg var rundt seks år og gikk i barnehagen. En dag tidlig om våren var vi ute i slapseværet og akte på plastposer. På vei inn igjen, dro en gutt meg inn i buskene og susset meg. Ikke spesielt romantisk...

Favorittbergenser? - Det må bli min mor. Hun er en flott dame som jeg setter veldig pris på, og som gammel laksevågjente er hun skikkelig bergenspatriot.

Har du gått i buekorps? - Nei, men jeg synes det er veldig sjarmerende. Når du hører buekorpsene er det vår. Vi må tore å holde litt på tradisjonene hvis vi skal ha noe ekstra spesielt å vise frem.

Når var du på Stadion sist? - Jeg fremførte den nye Brannsangen ved seriestart sammen med Ephemera, Doddo og Dagfinn Lyngbø. Stor ståhei! Ellers går jeg så ofte jeg kan. Det er vanvittig moro når stemningen tar helt av og alle synger.

Det flotteste byfjellet? - Definitivt Ulriken. Det er kult at det tar så kort tid å gå fra havet til over trestadiet, og utsikten er fantastisk.

En god dag i Bergen? - Jeg har to scenarioer. Enten er det en solskinnsdag med et par og tjue grader. Solen steiker og det kryr av folk på Bryggen som går rundt og spiser is og reker. Eller så er det en perfekt vinterdag med fin, fast snø som gir kjempefart når vi aker ned fra Fløyen.

Ordfører for en dag? - I den grad jeg hadde hatt noe å si, ville jeg prøvd å stoppe Bybanen. I stedet for å sløse vekk penger på banen, ville jeg brukt dem på å forbedre den kollektivtrafikken vi har i stedet. Så ville jeg satt i gang planleggingen av et flott ungdomssenter midt i by'n, sånn at også de under 18 har et sted å være om kvelden og ikke bare må henge rundt omkring.

Bergen om 50 år? - Jeg tror vi bergensere er fornuftige og rasjonelle. Hvis vi ikke lar byen moderniseres for mye, tror jeg den kommer til å beholde sjarmen og er like vakker, om ikke vakrere, om 50 år.