— I dag er det mange sjåfører som opplever arbeidshverdagen som veldig stressende. De føler seg som dårlige sjåfører fordi de ikke klarer å holde rutetidene. På det nye billettsystemet lyser det i tillegg røde tall mot deg dersom du er forsinket. Men problemet er ikke sjåførene, det er rutetidene som er problemet, sier tillitsvalgt i Tide, Marianne Skår Teigen.

- Ikke holdbart

Hun mener en må endre rutetidene til flere av bussrutene i Bergen.

  • Rutetidene må bli mye mer reelle, og det er de ikke i dag. I dag er stort sett det bare avgangstidene som stemmer, og det er ikke holdbart, sier Teigen.

Hun tror de fleste passasjerene vil være enig i at det er behov for endringer i rutetabellene.

— Selvsagt ønsker passasjerene å komme seg fortest mulig frem. Samtidig tror jeg det aller viktigste er at det er reelle tider som står i rutetabellene. Det er utrolig mange ting som tar tid fra oss, ifølge Teigen.

Hun sier bussjåførene daglig får tilbakemeldinger fra folk som er misfornøyde med at rutetidene ikke holdes.

— De faste passasjerene er vant med at rutetidene ikke holdes, og irriterer seg nok uten å si noe. De som ikke reiser så ofte kan si både det ene og det andre, og gjør dagen din sur. Men jeg har forståelse for at folk klager, jeg er selv busspassasjer og vet hvor kjedelig det er å bli stående 5-10 minutter å vente, sier Teigen.

Skal ha gjennomgang

Kommunikasjonsrådgiver Ingrid Dreyer i Skyss har forståelse for bussjåførenes krav.

  • I september vil vi ha en ny gjennomgang av samtlige ruter, og da kan det bli aktuelt å endre rutetidene ytterligere. Vi vil deretter ha en årlig gjennomgang av rutetidene. Undersøkelser har vist at forutsigbarhet er viktigere enn reisetid for folk, så derfor er det viktig at vi hele tiden vurderer dette, sier Dreyer.