— Min klient beklager på det sterkeste det som skjedde. Han er svært lei seg. Ulykken ble tragisk for alle, men først og fremst for avdødes nærmeste familie, sier advokat Einar Drægebø, forsvarer for sjåføren.

Kjørte forbi

Sjåføren var kjæreste med Ida Sandven, som nylig hadde fylt 18 år. De var på vei til Geilo i forbindelse med skolefri.

Klokken 18.20 torsdag 6. februar fikk politiet i Nordre Buskerud melding om en alvorlig trafikkulykke én kilometer øst for Hemsedal sentrum.

— En personbil har antagelig fått skrens og truffet et vogntog i motgående kjørefelt med siden av bilen, sa operasjonsleder Kai Gudbrandsen i Nordre Buskerud politidistrikt til BT etter ulykken.

Etterforskningen viste at den tiltalte sjåføren kjørte forbi en annen bil, fikk skrens og kolliderte med et vogntog som kom imot. Lege kom raskt til stedet og Ida Sandven ble kjørt i ambulanse til Ullevaal sykehus, da luftambulansen ikke kunne fly på grunn av dårlig vær.

- Omfattende etterforskning

De tre andre i bilen ble sendt på sykehus til Hønefoss. I biler bak kom andre venner, og de ble dermed vitne til ulykken. Politiet opplyste til BT at det var svært glatt veibane.

Mannen er tiltalt for ikke å ha overholdt pliktene i vegtrafikklovens paragraf 3. Der heter det blant annet «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade.»

— Politiet har foretatt en omfattende etterforskning der en rekke sakkyndige har uttalt seg. Vi mener vi har en god oversikt over hva som faktisk skjedde, sier politiadvokat Per Thomas Omholt.

Fullsatt kirke

Ulykken gjorde et sterkt inntrykk på veldig mange unge i Bergen. Ida Sandven var svært populær og hadde en stor bekjentskapskrets. Hun var siste års elev ved Nordahl Grieg videregående skole.

— Ida var et midtpunkt, en solstråle, en jente bare laget av godhet. Hun hadde mange drømmer for fremtiden og store ambisjoner, sa rektor Lin Marie Holvik under bisettelsen i en fullsatt Fana kirke 14. februar i år.

Rettssaken mot den unge sjåføren starter 11. desember, og det er satt av tre dager i Hallingdal tingrett. Det var aldri mistanke om at han var påvirket da ulykken skjedde.

Forsvarer Einar Drægebø ønsker ikke å si noe ytterligere i forkant av rettssaken.