I løpet av åtte døgn i oktober ble det beslaglagt 265 kilo cannabis på Svinesund, melder Tollvesenet. Ett av dem involverte en polsk statsborger, som sa han var på vei til Bergen.

Bursdagsbsøk

Ved 13-tiden 23.oktober kom en polsk statsborger i en varebil over den gamle Svinesund-brua. Tollerne vinket ham til side og spurte hva han skulle i Norge.

— Jeg skal til Bergen for å fiske, fortalte mannen ifølge toll.no.

Dessuten skulle han besøke en kamerat som hadde bursdag.

Tollerne tok bilen inn til en grundigere sjekk i kontrollhallen på Svinesund. Der viste narkotikahunden Jacko stor interesse for 35-åringens bil.

Hunden snuste og markerte for funn av stoff. Bak i bilen fant tollerne cannabisen i pakker skjult i hulrom.

Totalt ble det funnet 2,5 kilo marihuana. Østfold politidistrikt ble varslet og mannen pågrepet.

Forlovelsesfest

Beslaget er bare ett av flere som ble gjort på grensen til Sverige i oktober. Fra 21. til 28. oktober fant tollerne 265 kilo cannabis. Her er noen av de største:

21.oktober: Klokken 16.34 ble 16,7 kilo hasj og 1,3 kilo marihuana funnet i en norskregistrert personbil. 46-åringen som kjørte bilen fortalte at han hadde vært på forlovelsesfest i Stockholm.

23. oktober: Klokken 00.35 søkte narkotikahunden Ally på en danskregistrert trailer. Hunden markerte for funn. Tollerne fant fem bager i pallekassen og en bag i førerhuset. Til sammen fant de 125 kilo hasj. Dessuten ble det funnet 80.000 kroner.

23. oktober: Klokken 21.00 fant tollerne 5,8 kilo hasj i en polskregistrert buss. En 45-årig rumensk statsborger, som var passasjer i bussen, hadde en trillekoffert med narkotikaen.

28. oktober: Klokken 10.30 ble et serbisk vogntog stoppet. 92,1 kilo hasj. ble funnet, ifølge toll.no.