Det var 1. april i år at Tide-bussen kjørte utfor veien i Mathopen. Syv passasjerer var med. Uten forvarsel kjørte bussen utfor veien rett ved siden av busskuret ved Rimi-butikken i Mathopen.

— Behov for pause

Sjåføren har nå vært avhørt av politiet.

— Det er noe uklart hvorfor dette skjedde, men sjåføren har forklart at han merket at han hadde behov for en pause og måtte stanse. Så kom han til seg selv igjen da bussen var kjørt utfor veien, sier Svein Føllesdal, politioverbetjent ved Bergen vest politistasjon.

Han vil ikke slå fast at sjåføren fikk et illebefinnende, men forteller at lege har grepet inn, slik at sjåførens sertifikat er foreløpig inndratt.

UTFOR: Det var 1. april 2013 bussen kjørte utfor i Hillerenveien.
Arne Ellingsen (ARKIV)

Erfaren sjåfør

Saken er sendt videre til jurist for videre vurdering.

— Det er ikke mistanke om promille, understreker Føllesdal.

Sjåføren ble selv skadet i ulykken og fikk et kutt i hodet. Et vitne sa til bt.no at han trodde sjåføren hadde fått et illebefinnende.

Sjåføren beskrives som erfaren og har arbeidet i flere år som bussjåfør.

- Følges opp

— Det er rett at vedkommende sjåfør for tiden er sykemeldt. Utover dette ønsker vi ikke kommentere denne konkrete saken, sier Kaare Enæs, Tides kommunikasjonsleder.

— Ellers kan vi generelt opplyse om at sjåfører som kommer opp i en situasjon der de for kortere eller lengre tid ikke kan kjøre buss, blir fulgt med sikte på å finne best mulig løsninger for den perioden de ikke kan utøve sin vanlige jobb, legger han til..

RYKKET UT: Både ambulanse, brannvesen og politi rykket ut etter ulykken 1. april.
Dag Stefferud (ARKIV)