RUNE CHRISTOPHERSEN

IRINA LEE

Tre politibiler fikk skader i forbindelse med den dramatiske pågripelsen.

— Det viktigste er at ingen personer kom til skade, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

En patrulje fra Arna og Åsane politistasjon rykket ut da de fikk melding om mulig promillekjøring i Gullfjellsvegen i Arna. Mannen som kjørte er en kjenning av politiet, og patruljen valgte å be om assistanse fra sentrum. Dermed rykket ytterligere to patruljer ut.

— De oppretter en sperrepost med spikermatte. Bilen kommer nedover Gullfjellsvegen, og stopper rett foran spikermatten, forklarer Lyssand.

Sjåføren har på dette tidspunktet to politibiler bak seg og en stor marje foran. Men i stedet for å innse at spillet er slutt, ruser han den store amerikaneren og rygger rett inn i bilen bak.

— Han treffer politibilen med stor kraft, og den blir skjøvet inn i bilen bak. Deretter kjører han over spikermatten og forsvinner rundt en sving, sier Lyssand.

Etter den overraskende flukten kommer politifolkene seg inn i den eneste uskadde politibilen som er igjen, og tar opp forfølgelsen. Men med tre flate dekk ender fluktbilen sin ferd rett i en mur. Selv ikke da gir den 31 år gamle sjåføren opp. Han ruser motoren igjen og rygger inn i den tredje politibilen.

Det hjelper imidlertid lite. Både sjåfør og passasjer blir pågrepet og satt i arresten. Førstnevnte har avlagt utvidet blodprøve, og er siktet for å ha vært påvirket av narkotika under kjøringen.

Politiet mistenker også at de to ødela en veibom på samme sted tidligere på dagen.