Flere skoleelever ble vitne til en dramatisk ulykke da en semitrailer og en buss frontkolliderte på Bømlo torsdag ettermiddag. Bussjåføren satt fastklemt etter ulykken.

— Bussjåføren er i ferd med å bli frigjort nå. Det ser ikke ut til å være andre alvorlig skadede, sa operasjonsleder Terje Tonning i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no tidligere torsdag ettermiddag.

Ikke alvorlig skadet

Rundt klokken 16.30 var sjåføren frigjort. Luftambulansen var da kommet til stedet, og en lege kunne konstatere at sjåføren ikke var alvorlig skadet, opplyser operasjonslederen.

På bussen var det ni passasjerer. Ifølge Bjørn Erik Ovesen, som var på stedet, skal minst fem av dem ha vært skoleelever.

— De ni passasjerene er sendt til Bremnes legekontor for sjekk. Noen av dem hadde litt vondt etter å ha støtt borti inventar i forbindelse med kollisjonen, sier operasjonsleder Terje Tonning.

Politiet opplyser at det var glatt føre på veien.

Sendt til sykehus

Bussjåføren ble kjørt til Stord sykehus i ambulanse. Han skal ha fått skader i en fot.

— Sjåføren av semitraileren fremsto ikke som skadet, men er tatt med til Stord sykehus for kontroll, sier Tonning.

Ulykken, som ble meldt klokken 15.56, skjedde på gamleveien fra Håvik mot Sakseid. Veien ble stengt, men ifølge politiet var det rikelig med omkjøringsmuligheter for lokalkjente.

— Det er restriksjoner på akseltrykket på veien og dette er noe politiet vil følge opp, heter det i en melding fra operasjonssentralen sent torsdag kveld.