— Glass er så mye, og kan være det beste eksempelet på energisparende bygg når det utnytter sollyset godt nok, sier Eilif Bjerge, arkitekten bak avishuset i Krinkelkroken.

Ifølge Bjørge er BT-glasset av en kvalitet som gjør at solen kan stå kraftig på uten å påvirke inneklimaet. Krinkelkroken er bygget etter gamle forskrifter, men ifølge arkitekten tilfredsstiller glassbruken også dagens krav.

— Utfordringen er at det kommer så mye varme fra PC-bruk på innsiden at bygget må kjøles ned. Det er bare på veldig kalde vinterdager at det er behov for mer energi, sier han.

Der hvor solen står på er det satt opp stålskjermer for å skyggelegge glassflaten.

Arkitektfirmaet Bjerk og Bjørge hadde ambisjoner om å gi Bergen innsyn i et mediehus med åpenhet og våkne mennesker på sene kvelder. Og skulle de bygget om igjen ville mediehuset nærmest vært heldekket av glass.

— Da ville vi hatt doble glassvegger fra gulv til tak. Luften mellom dem kunne blitt brukt til varmeregulering, sier arkitekten.

Økonomidirektør i Bergens Tidende, Terje Rasmussen estimerer at energibruken i mediehuset ligger på et par millioner i året, innenfor en kostnadsbase på en milliard.

— Strømutgiftene utgjør kun en promille av de totale utgiftene, og mesteparten går til trykkeridriften, sier Rasmussen.