Men Billy Riddervold har bodd i Oslo siden 1959. Nå skal ikke det holdes mot ham, det kan være så mange grunner til at man flytter fra sin barndoms by — men kan mannen, etter alle disse år i eksil, være betrodd å utgi en bergensordbok?

Det er nemlig det han har tenkt å gjøre, forhåpentlig til jul i år. For han synes det er mye som mangler i de foreliggende bergenske ordbøker - han er ikke engang helt fornøyd med en filologisk-professoral utgave av sorten.

— Jeg begynte å samle i fjor høst. Først alt jeg husket og kunne fra min egen barndom og oppvekst, siden gikk jeg løs på venner og kjente. Av begge kjønn. For gutter og jenter hadde - og har sikkert fremdeles - forskjellige ord og uttrykk i språket sitt.

Han har allerede et manus som vi har fått en kopi av, med løfte om foreløpig å holde det tett til vårt bryst. Med han er åpen for flere ord og mer informasjon - og adressene hans er enten c.ridder@frisurf.no eller Gimle Terrasse 9, 0264 Oslo.

— Manus er ikke ferdig ennå. Noe skal ut, noe annet skal inn. Og jeg er ikke sikker på hvor mange «spesialkapitler» jeg skal ha. Nå har jeg et med bannord, et med nektelser, et med ca. 40 ord for regn og et med 70-80 kallenavn ...

Her kommer vi straks litt ut på viddene - dit det er meget lett å komme når to bergensere begynner å snakke om sitt tungemål. For ser ikke journalisten at Riddervold har tatt med noen av kallenavnene på lærere ved vår felles skole Tanks, og dermed kan listen straks suppleres med noen flere.

— Dessuten har jeg også tatt med ord for seksualitet, de mangler i andre ordbøker. Men de er en del av språket.

Det får oss til å spørre om han forbinder noe med Jonsvollsgaten. Det gjør han, Riddervold er gammel nok til det. Og noterer adressen på sin huskeblokk. Om det kan klassifiseres som et ord for seksualitet, vet vi riktignok ikke. Og yngre bergensere vil ikke vite hvorfor vi kom på denne adressen. Det er sikkert helt utilgivelig i en avis - men vi har ikke tenkt å forklare. Noe må da vi eldre bergensere få ha for oss selv.

EN GANG BERGENSER ...: Billy Riddervold er uhelbredelig bergenser. Etter 44 år i Oslo vil han utgi en bergensordbok, for han er ikke helt fornøyd med dem som finnes. FOTO: HELGE HANSEN