Det er fortsatt ingen spor etter den 21 år gamle matematikkstudenten, som har vært savnet siden natt til søndag, da han skilte lag med kameratene sine under en tur på byen.

Observert av bussjåfør

Et overvåkingskamera ved Nordea bank på Bradbenken fanget opp 21-åringen klokken 02.36 natt til søndag. Han gikk da nordover, i retning hjemmet sitt i Ytre Sandviken.

Kun minutter senere observerte en bussjåfør 21-åringen ved Tollstasjonen på Skoltegrunnskaien klokken 02.45 natt til søndag.

Politiet opplyser i en pressemelding at de vil foreta søk med hunder onsdag ettermiddag.

"En ekvipasje skal søke fra Skoltegrunnskaien og nordover langs sjøsiden, mens en annen hundeekvipasje skal søke i området rundt den savnedes bopel. Hvis ikke Anders Opdal blir funnet i dag onsdag, vil det bli vurdert å gjenoppta søk i sjøen med froskemenn torsdag", heter det i pressemeldingen.

Søkte i Vågen

Tirsdagens søk med froskemenn i Vågen ga heller ingen svar på hva som har skjedd med gutten.

— Det ble søkt fra Skoltegrunnskaien til Zachariasbryggen, og ut til hurtigbåtterminalen på den andre siden. Sikten var god i området da søket ble gjennomført, sier underbrannmester ved Sandviken Brannstasjon, Gunnar Thorstensen.

Søket ble satt i gang klokken 11 og avsluttet like før klokken 16 i går.

Sett på Bryggen

Førstebetjent Carl Petter Leganger ved Hordaland politidistrikt sier at politiet har fått inn noen få tips i saken. Tipsene har imidlertid vært svært nyttige.

— Tre uavhengige vitner har fortalt at de har sett savnede i området rundt drosjekøen på Bryggen mellom klokken 02.30 og 03.00 natt til søndag. Vi vet ikke om han faktisk satte seg inn i en drosje, men har tatt kontakt med drosjeselskapene for å høre om de har opplysninger av interesse. Foreløpig har ikke drosjeselskapene hatt noe å tilføre saken, sier Leganger.

Foto: Helge Hansen

Venner og bekjente av Anders var også i går ute og lette etter ham. Et 30-talls personer var på alle fakultetene på Universitetet i Bergen og ba om tips. I tillegg har de søkt grundig fra sentrum og ut til Lyngveien der Anders bor.

— Vi har søkt overalt der vi tror han kan være og vi har lett veldig grundig i området der han bor. Nå håper vi at flere tips kan begrense området litt. Det er bare veldig mystisk dette her, men vi har fremdeles håp om at han er i live, sier Per Øystein Opdal, Anders sin fetter.

Foreldrene håper fremdeles

Foreldrene til Anders, Svein og Ida Opdal, er svært takknemlige over at kameratene gjør så mye for å finne sønnen deres.

— Det betyr mye. Vi har valgt å være her i Kvinnherad hvor vi har venner og vårt eget hus. Det hadde vært verre å være på et hotell eller i en fremmed leilighet i denne situasjonen, for det er ikke så mye vi kan gjøre i Bergen. Vi må prøve å ta vare på hverandre vi som er her, og vi føler at politiet gjør det de kan, sier Svein Opdal.

Foreldrene håper at det vil komme inn flere tips i saken nå som forsvinningen er blitt kjent i mediene. De har tro på at tips kan føre til en oppklaring av saken.

Og de har ennå ikke mistet håpet om å finne sønnen i live, men tvilen melder seg mer og mer.

— Uansett hva som har skjedd, er vi veldig glade for at vi har et veldig godt forhold til ham, og vi har gode minner, sier faren.

Foreldrene prøve å lese litt og sove, men de har naturlig nok veldig vanskelige dager.

— Det er forferdelig vondt med denne usikkerheten. Jeg lurer sånn på hvor han er og hvordan han har det nå, sier Ida Opdal.