— Vi starter søket onsdag morgen og holder på frem til helgen, med mindre vi finner henne før det, sier politiinspektør Ingvar Lauri fra Västra Götalands politidistrikt.

Han ankommer Årdal i kveld sammen med kollega Michael Christiansen og hundene Pirvi (4) og Ruff (5).

Lauri og hunden Pirvi har gjort et søk i Årdalsvannet tidligere, men måtte da avbryte på grunn av sterk vind.

— Denne uken er det meldt finvær, så vi har forhåpninger om å få gjennomsøkt det aktuelle området, sier Lauri.

Ikke mer penger

Den private leteaksjonen etter Charlotte har søkt aktivt både på land og i vann siden hun forsvant 9. juli.

— Vi har forsøkt både dykkere, synske og miniubåt. I tillegg har personer i bygden vært ute og lett både i fjellet, bygden og ved vannet. Vi har og stengt av elven og gjort et så grundig elvesøk at vi vet at hun ikke er der, forteller koordinator for leteaksjonen, Helge Rørvik.

Nå begynner imidlertid både håp og penger og ta slutt.

— Vi hadde 900.000 kroner å bruke. I tillegg kan du plusse på minst en halv million fordi bedrifter har bidratt med gratis utstyr og arbeidskraft. Nå har vi 200.000 igjen, sier Rørvik.

Hvis hundene markerer for funn skal disse pengene gå til å leie inn ubåt og dykkere.

Har tro på funn

Den svenske hundegruppen som er den eneste i Norden som utelukkende er spesialtrener for å finne lik som ligger i vann. Siden 2000 har hundegruppen funnet 43 lik, hvorav 33 lå i vann.

— Vi blir kalt inn når det er mistanke om at det ligger lik under vann. De gangene vi har gjort resultatløse søk, har det flere ganger senere vist seg at personen lå i terrenget, sier Lauri.

Hvis personen det søkes etter ligger under vann er hundene svært dyktige i jobben sin. Derfor hår Lauri tro på at de kan finne Charlotte i Årdalsvannet.

— Vi har forhåpninger om å gjøre funn for å få avsluttet saken. Hvis hun ligger under vann i det området vi skal gjennomsøke, så er det sannsynlig at vi finner henne, sier Lauri

Påkjenning for bygden

Rørvik har tro på den svenske hundegruppen, men tør ikke håpe på for mye.

— Vi har jo håpet så lenge uten at hun er blitt funnet, forteller Rørvik.

At Charlotte ble savnet har vært en stor påkjenning for den lille bygden. På grunn av de små forholdene kjente alle til Charlotte.

— Og nå etter hun ble savnet lever vi tett på familien og ser hvor vanskelig de har det. Det hadde vært så godt å få et svar og et sted å gå til, for innbyggerne i bygda og ikke minst for hennes nærmeste, sier Rørvik.

SØK I VANNET: I morgen gjenopptas letingen etter Charlotte Moene (17), som forsvant i Årdal 9. juli i år.
NN