Ifølge etterforskningsleder Per Størksen ved Fana politistasjon skjedde pågripelsen uten dramatikk hjemme hos 21-åringen natt til i går.

— Mannen har vært i avhør og forklart seg om det som skjedde natt til forrige tirsdag. Han ble løslatt samme dag, forteller Størksen.

21-åringen var ettersøkt etter at han var med på å kidnappe en 17 år gammel gutt fra Fana. Gutten skal ha blitt utsatt for spark, slag og trusler med våpen, alt som hevn for et scootertyveri.

I et intervju tidligere denne uken fortalte 21-åringen til BT at han lekte katt og mus med politiet fordi han fryktet at han ville bli varetektsfengslet dersom han meldte seg. Politiet nektet å gi mannen en garanti på at han ville slippe varetekt og mannen for ble i skjul.

I går viste det seg altså at 21-åringens frykt for fengselet var ubegrunnet.

— Vi lot mannen gå fordi det ikke er fare for bevisforspillelse. Ingen av de fire siktete sitter i varetekt per dags dato, forteller Størksen.

Forrige uke ble en 23 år gammel mann varetektsfengslet med brev- og besøksforbud for å ha deltatt i kidnappingen av 17-åringen. Han er nå løslatt.

Størksen forteller at Fana politistasjon kommer til å ferdigstille saken og oversende den til politiadvokaten så snart som mulig.