For Wegner var den tradisjonelle markeringen i Korskirken preget av mange følelser i går. Klumpen i halsen var ikke bare Politiorkesteret og Karoline Krügers fortjeneste.

— Jeg har alltid en følelse av høytid på disse avslutningene, men jeg skal innrømme at det var ekstra spesielt i dag, sier den avtroppende politimesteren innimellom klemmer og håndtrykk fra kolleger og forbipasserende. Alle vil takke for nå og ønske den sympatiske 61-åringen lykke til videre.

- Har grodd fast

— Hvordan blir det å forlate Bergen?

— Det er selvfølgelig litt vemodig, for jeg har på en måte grodd fast her i byen. Årene i Bergen har vært særdeles fine og innholdsrike, og ikke minst veldig givende sosialt, sier Wegner. Han levner ingen tvil om at ni år i Vestlandets hovedstad har satt dype spor.

— Jeg er blitt svært glad i både Bergen og bergenserne, og jeg har mange fine minner fra tiden her, sier den sindige 61-åringen, som lørdag vender østover for å feire julen sammen med familien.

Fikk skryt for åpenhet

Kollegene i Allehelgens gate 1 takket for samarbeidet tidligere på fredagen med julegløgg, taler og avskjedsgaver.

— Assisterende politimester Bernt A. Solberg fremhevet i sin tale at Wegner med sin åpenhet har vært sentral i å gjenreise tilliten mellom politiet og publikum etter politivoldsaken, sier informasjonsleder Trygve Hillestad til Bergens Tidende.

— Kriminaliteten har også gått merkbart ned i løpet av Wegners tid i Bergen, sier Hillestad, som på vegne av politi- og lensmannsetaten ønsker sin nå avgåtte sjef alt godt for fremtiden.

Kommer tilbake

Politimesteren selv blir svært så hemmelighetsfull når samtalen penser inn på fremtidsplanene hans.

— Det er litt uoffisielle ting på gang som kanskje blir offisielt en gang over nyttår, er hans knappe og meget kryptiske kommentar.

— Blir det aktuelt å vende tilbake til Bergen?

— Ja, jeg kommer tilbake hit. På besøk, altså, smiler Wegner på sitt sedvanlige lune vis.

POP: Avtroppende politimester Rolf B. Wegner har taket på eldre bergensfruer.
FOTO: ØRJAN DEISZ