Nelly Moldestad står på kvistværelset sitt mellom plastposer fulle av nedpakket tøy og er trippende flytteklar.

— Vi er tre venninner som har alle fått plass på Enkers, sier 87-åringen og legger til med et forsiktig smil: - Vi spiller Lotto sammen, og det har vi tenkt å fortsette med.

— Har du sett ditt nye rom?

Nelly Moldestad rister på hodet: - Nei, men de sier det skal være så bra, sier hun nærmest spørrende til styrer Rannfrid Mæland, som står i døren og kikker på det beskjedne flyttelasset.

Styreren nikker bekreftende.

Rannfrid Mæland har det siste halve året styrt både Enkers Aldershjem og Nyhavnssenteret.

Flyttesjau

Like over nyttår besluttet byrådet å nedlegge Nyhavnssenteret og to andre aldershjem. Før sommeren skal avviklingen være unnagjort.

De to siste ukene har vært en sammenhengende flyttesjau fra det over 70 år gamle murhuset som kneiser på haugen like utenfor Gamle Bergen.

Utsikten fra de 19 rommene er det ikke noe å si på. Heller ikke trivselen på aldershjemmet. Men rommene er små, og bad og toalett felles på gangen.

Bygget er eid av Sandviken menighetspleie og Biskopshavn menighet. Hva som skal skje med huset, er uvisst.

— Nedleggingstrusselen har hengt over Nyhavnssenteret i årevis, så vedtaket kom ikke som noen bombe. Jeg tror noen følte det som en lettelse at en bestemmelse endelig var tatt, sier styrer Rannfrid Mæland og skryter over måten både pårørende, beboere og ansatte har taklet den raske nedleggelsen.

- På gråten

Ikke for det, gårsdagen var også vemodig.

— Jeg er helt på gråten, sier Randi Rolland som har jobbet i Nyhavn i over 20 år. Mandag er hun pensjonist.

Beboerne har fått plass på Enkers Aldershjem, Odinsvei sykehjem og Ladegården sykehjem. Mange av personalet flytter sammen med dem.

Rannfrid Mæland kaster et blikk bort i et hjørne av dagligstuen der det inntil torsdag sto to rosa tresetere. I går gikk de rosa sofaene på flyttelasset til Enkers Aldershjem i Kong Oscarsgate sammen med flere beboere.

— Vet du, da jeg kom inn på Enkers i går ettermiddag, satt damene i sofaen med håndarbeidet sitt. Akkurat som her i Nyhavn.

PÅ FLYTTEFOT. Nelly Moldestad har pakket sine ting. Sønn og svigerdatter Åse og Magne Espelund hjelper til med flyttelasset.<p/>Knut Strand (foto)