BRITT SØRENSEN

PAUL SIGVE AMUNDSEN (foto)

britt.sorensen@bt.no

Det kravler ingen unger i den blå seilskuta utenfor det røde brakkehuset i Gutenbergsveien. Lekeplassen er tom. Inne i huset gjør en håndfull unger seg klar til ferie, mens styrer Audhild Bondevik rydder i skuffer og skap i det som fra mandag av og inntil videre reduseres til møtelokaler for eieren, Stiftelsen Husmødrenes barnehager.

Mina Johannesen vet godt hva som skal skje med barnehagen.

— Den skal legges ned!

Avskjedsfesten er unnagjort. Det skjedde søndag, med båttur og grillfest for personale, foreldre og barn.

Selv skal Mina begynne på skolen sammen med flere kompiser fra barnehagen. Likevel synes mamma Hilde Johannesen det er forferdelig trist at barnehagen nå forsvinner.

— Jeg har hatt alle tre ungene mine her, og vært kjempefornøyd. Dette er har vært et trygt og godt sted, og det er synd for området her at dette skjer, sier hun.

Dårlig inneklima

Barnehagen legges ned fordi inneklimaet er for dårlig.

— Skulle vi etterkomet pålegget fra helsevernetaten, måtte vi installert et ventilasjonsanlegg som ville krevd en større utbygging. Med den merkostnaden dette hadde medført, ville det ikke vært grunnlag for videre drift, sier Trine Samuelsberg, daglig leder i Stiftelsen Husmødrenes barnehager.

Hun beklager nedleggelsen:

— Det er veldig synd, for det var en veldig god barnehage og området trenger disse barnehageplassene.

Kommunen har begynt reguleringen av en tomt et steinkast fra Persenbakken barnehage, og Stiftelsen Husmødrenes barnehager ønsker å bygge ny barnehage her. Men det kan ta opptil to år før den står ferdig.

Ingen mister plassen

Ingen barn mister barnehageplassen når Persenbakken nå legger ned. Barna og de ansatte er overført til Christinegården, en annen av barnehage stiftelsen driver i området. Ifølge Samuelsberg skal personalet så vel som foreldrene være fornøyd med den løsningen.

— Problemet er at vi dermed fyller opp alle plassene, og ikke kan ta inn nye barn. Dermed blir mange stående i en kø som ytterligere forlenges, i en bydel i en by der vi ikke har råd til å miste en eneste barnehageplass.

SISTE DAG: Til høsten venter nye oppgaver og utfordringer for Mina Johannesen, som blir skolejente. Likevel synes mamma Hilde det er trist at barnehagen legges ned.