— Vi bruker kontoret ofte og synes det er dumt at tilbudet opphører, sier Line Vollen Bø.

I dag var hun innom postkontoret hos Rema 1000 på Fanatorget. Det var siste mulighet. Fra i morgen må folk på Sandsli helt til Lagunen hvis de skal et ærend på posten.

Bø bor og arbeider i området. Randi Nordeng arbeider der. Også Nordeng beklager at posten forsvinner.

— Det er nok verre for de eldre. Ikke alle har bil heller og jeg sitter med inntrykk av at det blir stadig færre postkontorer, sier Nordeng.

Butikken sa opp

Denne gang er det butikken som ikke vil mer. Rema 1000 har sagt opp avtalen med Posten Norge, som måtte til Lagunen for å finne en butikk som ville overta på kort varsel.

Der skal Coop Obs betjene postkundene fra Sandsli. Postboksene er flyttet til Meny på Søreide.

Til sommeren kan det igjen komme postkontor på Sandsli, sier Elisabeth Gjølme, konserndirektør for kommunikasjon i Posten Norge AS.

Nye avtaler fra i sommer

— Vi er igang med en ny anbudsrunde med butikker landet rundt. De nye butikkavtalene skal på plass fra 1. juli, sier hun.

Totalt er det 1200 butikker på landsbasis som får betalt av posten for å drive poståpneri. 136 av disse avtalene er lagt ut på anbud i denne runden.

Gjølme sier at servicenivået og tallet på postkontorer blir uendret.

Eivind Madsen bestemte seg for å gi seg da anbudsrunden åpnet.

— Jeg regner med at de ønsker å betale mindre i fremtiden og da ble det uinteressant for oss å ha postkontor. Jeg må tjene penger på det jeg driver med, sier Rema-kjøpmann Eivind Madsen.