Selskapet som gikk konkurs i 2001, het Norigo Energi og Gjesdal var markedsdirektør og medeier.

Selskapet skulle i utgangspunktet være et av de første uavhengige salgsselskapene av strøm etter at kraftmarkedet ble liberalisert. På kort tid skaffet de seg en imponerende kundemasse etter løfter om å levere den billigste strømmen. Den lille haken var at strømkundene måtte betale regningene på forhånd. På disse kundemidlene levde eierne og ledelsen i Norigo fett, og kastet seg ut i en rekke halsbrekkende engasjementer som hadde lite med strøm å gjøre.

Klær, transport, reklame

Blant annet kjøpte Norigo selskapene Bergen Yrkesklær og Nord Agentur som var et agentur for Disney-produkter. De kjøpte et norsk transportbyrå og et svensk reklamebyrå. Ifølge svenske Medier hadde Norigo også planer om å kjøpe den svenske fotballklubben Västerås FK.

Flere har eid Norigo Energi, men ingen av eierskiftene har vært problemfrie. Rune Gjesdal overtok eierskapet sammen med seks andre ansatte i selskapet, da den opprinnelige gründeren forsvant ut i mai 1999 etter påstander om økonomisk utroskap.

Trusler etter salg

Men det gikk bare et halvår før de syv nye eierne vurderte salg av hele selskapet. Riktignok hadde de skaffet seg en imponerende kundemasse, men en kald vinter sto for dør og Norigo måtte snart stille garantier for enorme mengder med kilowattimer. Derfor solgte de syv eierne til et svensk selskap med ukjente eiere for bare 100.000 kroner. Svenskene snudde seg rundt og solgte videre til Energyweb, hvor blant annet investoren Jan Straume fra Tysnes var medeier. Prisen denne gang var 10 millioner kroner.

Salgene skapte stor splid blant de syv tidligere eierne, og de gikk blant annet ut med sterke trusler mot hverandre.

Startet igjen

Norigo Energi ble suspendert fra kraftbørsen da vinteren kom og gikk senere konkurs. En rekke husholdninger tapte strømpengene de hadde betalt på forskudd.

Rune Gjesdal og kollega og medeier fra Norigo, Jan Erik Fure, startet igjen et nytt strømselskap under navnet Articentel Energy. Selskapet tapte hele egenkapitalen i 2002 og ble senere avviklet. Jan Erik Fure er også medeier i selskapet som eier Norsk Forbrukerøkonomi, selskapet som har lånt penger til de unge kvinnene i Telepromotion fremfor å gi dem lønn.