— Dette har jeg visst i over tre måneder. Vi sjekket rørene våre og fant ut at de var helt tette. Vannstanden var like høy dagen etter undersøkelsen ble gjort, sier Sirseth.

Thorbjørn Sirseth synes han har fått hard medfart av pressen etter mistanken om at Giardia-bakterien kunne stamme fra cafeen på Ulriken. Han er indignert over måten journalistene har behandlet saken på.

— Den som har vært aller mest på villspor her er Bergens Tidende. Jeg trodde kanskje media etter hvert hadde lært at det ikke lønner seg å jage i flokk, men det er tydeligvis ikke tilfelle. Det kan være veldig tøft å stå alene i en sånn storm, sier Sirseth.

— Har du opplevd saken som en personlig belastning?

— Det skal mer til enn maktsyke penner for å vippe meg av pinnen, men slik er det ikke for alle, sier han.

Foreløpig har negativ presseomtale ikke fått noen betydning for driften av Ulriksbanen og cafeen på toppen.

— På grunn av det dårlige været har aktiviteten i vinter uansett vært lav. Hva som skjer fremover, gjenstår å se, sier Sirseth.

Selv om han ikke har fått mye støtte av pressen, har mange turgåere gitt uttrykk for stor sympati.

— De som vanker mye på Ulriken vet at det aldri har luktet kloakk her oppe, sier Sirseth.