Det var ved ni-tiden i morges at en av Cirkus Agoras trailere kjørte av veien mellom Flatråker og Tveit.

— Sjåføren er veldig lei seg for det som har skjedd. Men ingen ble skadd, så jeg er bare glad det gikk så bra som det gjorde, sier sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal.

Sirkusfølget var på vei til Tysnes for å gjøre seg klare for kveldens forestilling da uhellet skjedde. Siden flere sirkusbiler sto fast bak traileren som havnet i grøften, sprakk tidsskjemaet en smule.

— Bilen som havnet utfor er i seg selv ikke en veldig viktig transport. Vognen er i orden, men det tar litt tid å dra den opp. Dermed blir vi litt forsinket, sier Smørdal.

Allerede noen timer etter uhellet lovet imidlertid den evig optimistiske sirkusdirektøren at det ville bli sirkusforestilling i Tysnes i kveld, på det ene eller det andre viset.

Både lensmann og ordfører kastet seg nemlig rundt, og sørget for alternative lokaler for kveldens forestilling.

— Nå blir det forestilling i Tysneshallen klokken 19. Vi har rigget oss til, og det blir nesten komplett program. Vi må prøve å gjøre det beste ut av det, sier Smørdal.

Ordfører Helge Hauge var litt skeptisk til å slippe et helt sirkus inn på det fine parkettgulvet i hallen.

— Men vi fikk forsikringer om at det skulle gå bra. Så sirkus skal det bli, sier Hauge.

En av kveldens artister får likevel ikke komme inn i idrettshallen.

— Elefanten må nok vise sine kunster utenfor, sier sirkusdirektør Smørdal.

At det holdes sirkusforestilling i en idrettshall er ikke dagligdags.

— Dette blir jo nesten en historisk begivenhet. Jeg har vært med på noe lignende en gang, og da kokte det, sier Smørdal.

Gunvor Sundal Davidsen bor like ved stedet der sirkustraileren havnet i grøften, og fikk så og si sirkusbilen inn i hagen sin i morges. En del stein løsnet og landet i hagen.

— Steinene traff blant annet bilen vår, så den er ganske ødelagt, sa hun til bt.no i formiddag.

Litt senere på dagen er hun litt mer oppløftet. Alle skader dekkes av forsikring, og de vil få hjelp til å rydde steinene ut av hagen.

Sundal Davidsen hadde i utgangspunktet ikke tenkt seg på sirkus i kveld.

— Jeg kunne kanskje håpet på noen gratisbilletter, men jeg tror ikke de som havnet midt oppi dette tenkte så langt akkurat da. De var nok mest lettet over at ingen personer ble skadd, for det kunne gått mye verre, sier hun.

Veien forbi ulykkesstedet var lenge stengt mens arbeidet med å få fjernet traileren pågikk. Den ble åpnet omkring klokken 15 i ettermiddag.

Maria Myklestad, bladet Tysnes
UTFOR VEIEN: En sirkusbil har havnet i grøften mellom Flatråker og Tveit i Tysnes. MMS-FOTO: IVAR HANSEN