Politiet mener løsningen kan finnes i et organisert kriminelt miljø.

— Vi har ikke noe gjennombrudd i saken, og ingen er siktet eller pågrepet, men vi jobber med veldig interessante opplysninger, og det pågår interessante avhør, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiets søkelys er spesielt rettet mot et kriminelt miljø i Oslo.

— Dette er et organisert kriminelt miljø hvor det også er personer med asiatisk bakgrunn og asiatisk utseende, sier Metlid.

Ifølge henne mener politiet at personer i dette miljøet kan sitte på løsningen i drapssaken.

Omfattende etterforskning

Politiet kom tirsdag ikke med nye opplysninger om hendelsesforløpet i drapssaken. Det var 35 år gamle Einar Opsahl fra Asker som ble drept like ved Bislett stadion natt til lørdag. Drapet skjedde med et skudd mot hodet foran øynene på flere vitner.

Metlid forsikrer om at alle nødvendige ressurser er satt inn i saken. Ifølge henne er politiet aktivt oppsøkende i jakten på gjerningsmannen. Politiets seksjon for organisert kriminalitet er koblet inn i etterforskningen.

Ut fra det bildet politiet har av saken nå, og ut fra de avhørene som er gjort, blant annet i det organiserte kriminelle miljøet, mener politiet det finnes flere personer i Oslo som vet hva som har skjedd.

— Vi ber disse personene om seriøst å vurdere å ta kontakt med politiet, sier Metlid.

Skudd mot tinningen

Et vitne NTB snakket med på stedet natt til lørdag, sa han hørte ett skudd da en person kom ut av en bil. Drapet skal ifølge vitner ha skjedd etter at 35-åringen hadde gått bort til en bil som sto parkert og spurt personene i bilen om de kjørte pirattaxi. Da 35-åringen forsto at spørsmålet virket provoserende, skal han ha trukket seg tilbake. Like etter kom en person ut av en bil, rettet et våpen mot 35-åringen og skjøt ham i tinningen, ifølge vitnet NTB snakket med.

Skyteepisoden fant sted rundt klokka 1 natt til lørdag. Offeret ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Det er observert to biler som er av interesse for politiet. Det dreier seg om en mørk bil, som politiet med basis i vitneobservasjoner tror er burgunder i fargen, det er en eldre bil og kan være enten en Toyota eller en Hyundai. Den andre bilen er lys og trolig en sedan, men det er usikkert om det er en eldre eller nyere bil.

Politiet har funnet en tomhylse etter drapet, men har hittil ikke gått ut med opplysninger om drapsvåpenet.

Asiatisk utseende

Politiet har etterlyst en person i saken. Han ble lørdag beskrevet som en mann med østasiatisk utseende og med svart, langt hår gredd bakover. Tirsdag sto beskrivelsen ifølge politiet ved lag.

Politiet har tidligere uttalt at det ikke er noe som tilsier at gjerningsmannen og offeret kjente eller hadde hatt noen kontakt med hverandre før drapet.

Politiet arbeider med fantomtegninger av gjerningsmannen og andre personer som satt i bilen med ham.

— Vi vil vurdere å gå ut med disse om vi mener det er nødvendig eller hensiktsmessig, sier Metlid.

Politiet arbeider også med å hente inn opplysninger om mobiltrafikk i området. Hittil har kun Telenor overlevert trafikkdata. (©NTB)