— Dette er noe av det mest tullete jeg noensinne har sett, tordner rektor Per Olav Sørås ved Kuventræ skole.

— Først får vi klar beskjed fra Statens Utdanningskontor i Hordaland om at alle aktiviteter skal være gratis. Når vi nå har anstrengt oss til det ytterste for å etterkomme utdanningskontorets ønsker, får vi plutselig helt motsatt beskjed. Attpåtil er det den samme juristen som har skrevet under tidligere brev som nå sier dette.

Sørås har skrevet brev til foreldrene der han påpeker mangelen på sammenheng i informasjonen fra utdanningskontoret. I brevet skriver han at tiltak ikke blir billigere bare fordi man begynner å kalle dem noe annet.

— Jeg skjønner ikke hva de driver med. Problemet blir jo fortsatt at det vil koste for mye for noen. Det blir ikke mindre vanskelig å være fattig og utenfor bare fordi skidagen kalles sosial i stedet for faglig, sier rektor Sørås. Rektor ved Os ungdomsskule, Harald Strøm, er glad for at utdanningskontoret har snudd. Men han ser andre problemstillinger:

— Hvordan skal vi gå frem om vi må permittere klassene hver gang de skal på tur? Og hvordan skal lærerne forholde seg til dette? Om lærerne permitteres, faller jo yrkesskadeforsikringen bort.

KVAMSKOGEN TORSDAG: Skolenes skidager lever i beste velgående...
FOTO: HELGE SUNDE