— Jeg skjønner ikke hvordan noe slikt kunne skje, sier russepresidenten ved Gymnaset da vi vekket ham klokken to i dag.

Henrik Misje Heggland var ikke selv til stede da slåssingen startet.

— Jeg gikk hjem før det begynte, men har fått høre litt etterpå.

- Fikk seg en på trynet

  • En av russeguttene fikk seg «en på trynet», som det heter på godt norsk, sier politioverbetjent Harald Lekven ved politiet i Fana.

En anonym tipser skriver til bt.no at noen gutter var på besøk i en «jentebuss» på Fanafjellet. De var eldre og ikke russ i år. Noen russegutter bestemte seg for å angripe disse guttene og slo til dem uten grunn, ifølge tipseren.

Gutten som fikk seg «en på trynet» ringte sine foreldre og fortalte hva som hadde hendt. Foreldrene ble kjørt av en tredje person opp på Fanafjellet, forteller Lekven.

Der fikk de vite at sønnen var på vei vekk i en russebuss.

Bråstoppet foran bussen

Ifølge tipseren var det «jentebussen» som var på vei til legevakten med gutten som var blitt skadet i tumultene. Bussen kjørte fort fordi de oppfattet ham som svært skadet og mente det hastet med å få ham til legevakten.

Foreldrene, med den tredje personen som sjåfør, kjørte derimot etter «guttebussen» for å få tak i dem som hadde slått sønnen. Det forteller en annen tipser bt.no har vært i kontakt med.

De klarte å stanse «guttebussen» ved å kjøre forbi og stoppe på tvers foran bussen.

— Denne bråstoppen førte til en del omkalfatring i bussen, sier Lekven.

- Et surr uten like

En av foreldrene til gutten som var slått, tok seg inn i bussen og det oppsto et munnhoggeri.

— Det fins ingen unnskyldning for slik kjøring, men foreldrene var svært bekymret for gutten, skriver tipseren til bt.no.

— Det var et surr uten like, ifølge loggen. Noen skyldte på politiet og noen på hverandre, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Det hele endte med at russebussen fikk politieskorte ned til Krambua, hvor ungdommene ble sluppet av. Sjåføren som stoppet russebussen ble anmeldt for kjøringen sin.

— Han var verken hensynsfull, aktpågivende eller varsom, sier Lekven lakonisk.

Senere på kvelden ble samme mann tatt i 133 km/t i 80-sonen på Fritz C. Riebersvei, og ble fratatt førerkortet.